Ripensiștii acuză că cei de la Dunărea Călărași au făcut presiune asupra arbitrilor!

Ripensia s-a întors cu un punct de la Călărași, după ce Dunărea i-a condus pe timișoreni. Până la urmă, a fost 1-1, după două goluri marcate din lovituri de la 11 metri. Secundul ripensist Călin Mada spune că președintele Dunării, Eugen Pîrvulescu, a făcut scandal în vestiarul arbitrilor la pauză. Experimentatul oficial neagă însă acuzațiile!

Partida a fost arbitrată la centru de Sergiu Popa, unul dintre arbitrii cotați din eșalonul secund. Tușieri au fost Cosmin Vătămanu și Mihăiță Neculau, ambii din București, plus rezerva Mihai Amorăriței, din Câmpina. După 0-0 la pauză, în minutul 52 s-a dat penalti pentru gazde, după ce Caius Lungu l-a faultat pe Bogdan Rusu în careu. Honciu a înscris, iar în prelungiri Ripensia a primit și ea un 11 metri, pentru hențul lui Șandru după un șut al lui Vlad Chera. Zaluschi a transformat.

Deși ripensiștii sunt mulțumiți cu rezultatul, secundul timișorenilor, Călin Mada, spune că Pîrvulescu a făcut gesturi pentru a pune presiune pe brigadă. „La pauză, Eugen Pîrvulescu a venit și a dat cu picioarele în ușă la vestiarul arbitrilor. Striga «Sergiule, nu se poate», îl tutuia pe arbitru. Din punctul nostru de vedere, cu excepția golului pe care ni l-au anulat în prelungiri, arbitrajul a fost impecabil. Nu știu la ce se referea, la hențuri, faulturi. Arbitrii au spus că vor scrie în raport ce s-a întâmplat, nu știu dacă au și făcut-o. Revin niște practici de pe vremea lui Ceaușescu pentru a pune presiune”, ne-a declarat Călin Mada.

Președintele Dunării neagă acuzațiile

Contactat pentru un punct de vedere, Pîrvulescu neagă acuzațiile aduse de Mada. „Eu?! Poate mă confundă. Nu este adevărat. Eu am mers doar la vestiarul echipei mele, ceea ce am dreptul, să vorbesc cu jucătorii. Eu nu fac așa ceva, asemenea gesturi nu mă caracterizează. Dacă este adevărat, voi fi suspendat, chemat la Comisia de Disciplină”, a punctat Eugen Pîrvulescu. Arbitrii fac după fiecare meci raportul de joc, care trebuie obligatoriu semnat de către delegații ambelor echipe. Pentru incidente, arbitrii pot face raport suplimentar, care nu necesită alte semnături.

Mada a mai precizat și că în prelungiri, după egalare, la un șut al lui Golda, mingea a trecut de linia porții. Pîrvulescu spune că de pe banca oaspeților nu se puteau vedea asemenea detalii. „Cine poate dovedi că a fost gol? Cei de la Ripensia erau pe partea cealaltă a terenului, cum să vadă dacă mingea a trecut linia porții? Să dăm credit arbitrilor, pentru că la ambele penaltiuri centralul era aproape de fază. Au fost greșeli mici de ambele părți”, a mai spus Pîrvulescu. Întrebat dacă meciul a fost filmat, oficialul a spus că li s-a stricat camera video cu jumătate de oră înainte de meci.

Eventualele incidente semnalate în raportul de arbitraj sunt judecate de Comisia de Disciplină de FRF.