Ripensia Timișoara, reunire cu șase nume noi! Cel mai sonor, reșițeanul Andrei Tînc, din nou sub comanda lui Alex Pelici

Ripensia lui Alexandru Pelici a revenit de luni la treabă, după vacanța de sărbători. Dimineața a fost rezervată vizitei medicale, pentru ca după-amiază să aibă loc primul antrenament, pe zăpada îmbibată cu apă din Ciarda Roșie. Noutățile sunt în principal jucători tineri, iar de departe, cel mai sonor nume e reșițeanul Andrei Tînc, care revine după ani sub comanda celui care l-a promovat la rosso-nerii din Reşiţa, Alexandru Pelici.

Ajuns la 33 de ani, Tînc este fundaș central și a trecut pe la Metalul Reșița, Arieșul Turda, FC Bihor, UTA Arad, Voința Sibiu, Rapid București, CFR Cluj și Luceafărul Oradea. La reunire au mai fost prezenți: Raul Șimian (mijlocaș stânga și central, 21 de ani, revenit la Ripensia de la Sporting Roșiori), Adrian Șter (atacant, 21 de ani, fost Baia Mare, Recea, CFR Cluj 2, club de care s-a despărțit iarna aceasta), Vlad Chera (mijlocaș, 18 ani, CNP Timișoara), Tiberiu Istrătescu (atacant, 18 ani, ex-Rapid și ASU Poli) și Alexandru Ciută (portar, 18 ani, de la Millenium Giarmata).

Niciunul dintre jucătorii noi nu a semnat deocamdată un contract, iar Pelici spune că va face o triere. Sunt în special jucători tineri în momentul de față, jucători sub vârstă. Ne dorim să avem o concurență cât mai bună jucătorilor sub vârstă, pe posturile pe care aceștia evoluează, urmând ca jocul să fie completat cu doi-trei jucători cu experiență. Avem nevoie de câțiva jucători cu experiență care să crească valoarea echipei. Dacă e vorba de Andrei și nivelul la care a jucat, cu siguranță el nu a venit ca să se zbată la evitarea retrogradării în Liga a II-a și își dorește să aibă o continuitate și să pună umărul la o ascensiune a echipei spre primele locuri și, de ce nu, spre o promovare. Dar asta depinde de mai mulți factori”, a declarat tehnicianul roș-galbenilor.

Au plecat cinci, Popovici dă probe în Islanda

De reziliat, cinci fotbaliști s-au despărțit oficial de Ripensia: japonezul Kawagoe, Rădulescu, Marius Toma, Lemnaru și Bărîcă. Alexandru Popovici a plecat zilele acestea să dea probe de joc în Islanda. Atacantul nu mai are drept de joc în țară, deoarece a jucat deja pentru două echipe sezonul acesta, ACS Poli și Ripensia. Dacă nu va semna cu islandezii, va reveni la Ripensia. Pelici spune că e posibil să mai plece și alți jucători. „Lotul nu e unul foarte numeros, dar nici subțire. Sunt în momentul de față 26 de jucători. Până la plecarea în cantonament, care se va face cu un lot de 22-23 de jucători, toată lumea e în pregătire. Vom vedea când vom trage linie cine rămâne și dacă mai e nevoie să vină cineva. Popovici e învoit, își încearcă șansa. În funcție de ce va reuși sau nu va reuși… Dacă nu va reuși, va reveni”, a precizat Pelici.

Prima zi, cu ture prin zăpadă

La primul antrenament, ripensiștii au alergat 18 minute prin zăpadă. Adrian Ungureanu, care vine după o accidentare, și-a privit colegii de pe margine. „Vrem să ne pregătim cât mai bine, pentru că urmează o perioadă care nu prea place fotbaliștilor, cel puțin prima parte a pregătirii, cea a acumulărilor fizice, dar fără de care nu poți să joci fotbal. Trebuie să ne pregătim bine fizic pentru ceea ce urmează. Am încheiat anul cu puncte importante pentru noi, dar asta nu înseamnă că am rezolvat ecuația ieșirii din zona minată. Suntem la 4-5 puncte de echipele care se află în momentul de față sub linie sau aproape de linie. În momentul de față ne interesează să avem unde să alergăm. Vom încerca să găsim o pistă unde să facem alergările care ne interesează. Acesta este doar primul antrenament, încet, încet, încercăm să găsim locurile de antrenament pe care ni le dorim”, a explicat Pelici.

Infrastructura, factorul-cheie pentru sezonul viitor

Teoretic, sezonul viitor, Ripensia își propune să tragă la promovare. Pelici spune că infrastructura orașului va influența „avântul”. „Ne dorim stabilitate, deoarece altfel nu poți să faci fotbal, nu poţi să faci sport, nu poți să faci performanță. Ne dorim ca și noi să avem echilibru în exprimările noastre. Să fim constanți și să scoatem rezultate și să încercăm să mergem cât mai sus, să menținem această mică invincibilitate, dacă  putem vorbi așa, din cele cinci jocuri. Etapele rămase din retur sunt meciuri grele și ne dorim să fim cât mai constanți în pregătire. În vară, dacă soarta și Timișoara vor permite, vrem să îndrăznim mai mult. Aici mă refer în primul rând la stadion și o infrastructură care să-ți permită să visezi mai mult”, a mai spus explicat „Pelicanul”.

Programul complet de amicale urmează să fie anunțat după ce clubul primește confirmarea celor cinci amicale stabilite pentru cantonamentul din Antalya.