Ripensia termină anul cu o remiză și fără antrenor principal pe bancă!

Ripensia a mers fără Alexandru Pelici la Buzău, unde a terminat la scorul de 3-3 meciul cu SCM Gloria, deși timișorenii au condus de două ori. Roș-galbenii au mers la joc fără Alexandru Pelici, care le-a și dat fotbaliștilor un mesaj prin care le mulțumește pentru tot, ceea ce anunță o evidentă demisie, chiar dacă neoficializată. 

Meciul a început cu ocazii pentru ambele formații. Pentru timișoreni, Neagu a avut o acțiune finalizată cu șut pe lângă poartă, iar Popovici a trimis peste gazde. Gazdele au contat prin Chipirliu, care nu l-a putut învinge pe portarul Mociu din 15 metri și apoi a trimis și el peste buturi. Din minutul 20, Ripensia a deschis scorul. Neagu a centrat pentru Voinea, care a driblat doi adversari, inclusiv pe portarul Stoian, și a marcat din 6 metri. Buzoienii au început să joace foarte ofensiv. Egalarea nu a venit după două reluări cu capul ale lui Vali Alexandru, iar apărarea bănățeană l-a putut bloca pe Hecsko, însă în minutul 33, Valentin Munteanu a pătruns și a marcat pe lângă portarul Mociu. Peste patru minute, angajat de Bourceanu, Munteanu și-a adus echipa în avantaj. Până la pauză, Ripensia a mai încercat, dar portarul Stoian a avut o dublă intervenție în fața lui Voinea și Chera.

Ripensia a ieșit hotărâtă de la vestiare și asta s-a văzut pe deplin în joc. Voinea a încercat să înscrie cu capul din 6 metri, dar nu l-a putut păcăli pe Stoian. Popovici a avut un șut peste, iar Lungu i-a făcut și el viața grea lui Stoian. În minutul 56, presiunea a dat roade. După un corner, Hecsko a reușit să înscrie din 3 metri pentru 2-2. Gloria a fost aproape să egaleze, dar în minutul 58, Valentin Alexandru a nimerit bara laterală. Și ripensiștii au fost periculoși, cu un șut trimis de Voinea puțin peste poartă. Până la urmă, spre finalul repriză, după o fază la poarta lui Mociu, Popovici și Voinea au combinat frumos, iar atacantul a înscris golul de 2-3. Ripensia a mai irosit două ocazii, dar la ultima fază, Valentin Munteanu a marcat pentru 3-3, din 16 metri.

SCM Gloria Buzău: R. Stoian – Gîţ, M. Ioniţă, Pîrcălabu, Balgiu – Tucaliuc (cpt.), Vîlsan (Luptak 69′), Bourceanu, Chipirliu (Godin 69′) – Val. Munteanu, Val. Alexandru

Ripensia Timișoara: Mociu – Caius Lungu, Hecsko (Țiereanu 90+1′), Apro (cpt.), C. Toma (Benea 89′) – T. Călin, Stoi – Al. Popovici, Al. Neagu, Chera (Golda 78′) – Alb. Voinea

În prima etapă din 2020, a treia din retur, Ripensia va primi vizita celor de la Metaloglobus București.