Ripensia şi Pelici promit să readucă fotbalul timișorean în zona de mare performanță

Ripensia Timișoara s-a diferențiat de cele două concitadine Poli în anul care s-a încheiat. Dacă pentru alb-violeți, lucrurile au mers în mare parte descendent, la roș-galbeni, lucrurile au stat mai bine la final decât la început. Sosirea lui Alexandru Pelici a concretizat multe din planurile și perspectivele celor de la clubul cu finanțare privată. Teoretic, 2019 ar trebui să sune bine.

În anul trecut, Ripensia a pășit cu antrenorul Paul Codrea. Povestea a durat însă foarte puțin. După un meci cu răsturnări de scor cu Târgoviște, fostul internațional s-a certat cu președintele de atunci Radu Ienovan din cauza unei schimbări. Codrea nu a stat mult pe gânduri și a demisionat. A urmat un interimat cu Radu Suciu, după care la roș-galbeni a venit Ciprian Urican, profesor la cursurile de antrenori ale FRF. Returul a fost și cu bune și rele, iar echipa a terminat primul sezon în liga secundă pe locul 11. În vară, totuși, clubul nu a făcut transferuri spectaculoase.

Toamna marilor schimbări

După startul celui de al doilea sezon în „anticamera” primei ligi, Radu Ienovan nu a mai continuat ca președinte, însă a rămas cu un rol foarte important în club. Dumitru Mihu a devenit ”vioara întâi” în conducere. Sportiv, Ciprian Urican a plecat și el de la echipă la început de toamnă. Astfel, a urmat un nou interimat cu Radu Suciu. Echipa a început să se îndrepte însă spre locurile retrogradabile. Conducerea stabilise cu Alexandru Pelici să vină din ianaurie, dar, pentru ca roș-galbenii să nu ajungă în ”zona roșie”, timișoreanul și-a început mai repede mandatul și bine a făcut.

Cu noul antrenor, echipa a început să meargă tot mai bine. Rezultatele au fost mulțumitoare, iar atmosfera a devenit una propice pentru rezultate mai bune decât locul 12. Financiar, clubul stă bine. Cantonamentul din această iarnă va fi în Antalya. Din viitorul sezon, Ripensia vrea să se bată la promovare și spune că are resurse. Mai rămâne să vedem doar un aspect-cheie: transferurile.

Sursă foto: Sebastian Tătaru