Ripensia și ASU Politehnica vor victorii runda aceasta, deși adversarii sunt mai bine clasați. ACS Poli, aproape ieșită din calcule

În Liga a II-a mai sunt de jucat cinci etape. Atât Ripensia, cât și ASU Poli sunt deja salvate de la retrogradare, iar săptămâna aceasta își propun victorii cu FC Argeș, respectiv Academica Clinceni. ACS Poli în schimb e aproape de o retrogradare matematică și are și o deplasare lungă, pe terenul lui Aerostar Bacău.

Meciul de la Pitești al Ripensiei se dispută vineri, din rațiuni ce țin de o competiție de atletism. Pelici vrea un succes, deoarece își dorește ca echipa să urce de pe locul 8. „Un meci important, la fel ca toate cele care au mai rămas. Doar că în momentul de faţă putem să abordăm toate jocurile un pic mai relaxaţi, pentru că presiunea rezultatului nu mai e la fel ca şi până acum. Dar asta nu înseamnă că nu ne interesează punctele puse în joc. Ne interesează să terminăm cât mai sus în clasament. Noi ne dorim să ne uităm în faţă, la echipa de deasupra noastră, şi încercăm să prindem următoarea echipă, dacă reuşim acest lucru până la finalul campionatului. Ne dorim să terminăm cât mai sus. Urmează încă cinci jocuri din care dorim să facem cât mai multe puncte, pentru a avea o vacanţă cât mai liniştită”, a declarat Pelici.

ASU Poli va reveni pe Știința pentru un meci cu liderul Academica Clinceni. Pentru acest meci, alb-violeții au multe absențe: Dros, Bogdan Vasile, Plămadă, Murariu, Schieb, Munteanu, iar Scutaru e incert. „Ne așteaptă o partidă dificilă împotriva liderului campionatului, principala favorită la promovare, echipa cu al doilea cel mai bun atac și a doua cea mai bună apărare. Suntem conștienți de cifrele celor de la Clinceni și că mai au nevoie de câteva puncte pentru a promova matematic în Liga I, dar cu toate acestea avem un moral mult mai bun ca înainte de ultimul joc și sperăm să obținem un rezultat pe măsură. Clinceniul este cea mai constantă echipă din punct de vedere al jocului și al rezultatelor, nu întâmplător sunt pe prima poziție. Au o singură înfrângere în acest retur, acum două etape, și un singur egal, cu Ripensia. Rămâne de văzut dacă, prin ceea ce am pregătit, vom fi capabili să-i contracarăm la ora jocului. Suntem conștienți de importanța jocului. Suntem conștienți de importanța punctelor puse în joc. Din punctul meu de vedere, ecuația retrogradării și a promovării este o ecuație cu multe necunoscute”, a precizat Cosmin Petruescu.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

ACS Poli, în schimb, este tot pe locul 18, la 12 puncte de prima echipă de deasupra liniei ce delimitează menținerea în eșalonul secund și retrogradarea. Echipa joacă pe terenul lui Aerostar Bacău, formație cu o situație complicată, de la care a și demisionat Florin Bratu. Vivi Răchită are însă și el multe absențe.

banner 970 x 250