Ripensia, pe drumul cel bun! Victorie și evoluție consistentă cu Chiajna!

După o perioadă mai proastă, Ripensia dă semne de revenire. Elevii lui Alexandru Pelici s-au impus cu 2-1 în fața Concordiei Chiajna, prin golurile lui Apro, de la 11 metri, și Neagu. 

Meciul a început echilibrat, cele două formații anihilându-se reciproc. Acalmia a fost spartă de o lovitură liberă bătută bine de Neagu, fază la care portarul Greab a intervenit. Acesta i-a salvat pe ilfoveni la mai multe faze periculoase ale bănățenilor, pe tot parcursul jocului. În minutul 32, s-a deschis și scorul, după ce timișoreanul de la Concordia, Dobrosavlevici, l-a faultat în careu pe Voinea. Apro a înscris de la punctul cu var, dar gazdele au condus doar șase minute. După o lovitură liberă, Chiajna a urcat cu mulți jucători în careu, iar Bari a înscris din câțiva metri. Până la final de repriză, reșițeanul Chera a mai irosit o mare ocazie pentru timișoreni.

A doua jumătate a meciului a aparținut în totalitate gazdelor, cei de la Chiajna au dat emoții doar imediat după reluarea partidei, când Albu a trimis un balon cu capul peste poartă. Gazdele au avut ratările lor, prin Voinea, dar și execuții bune salvate de Greab, ca șutul în forță al lui Lungu sau o altă lovitură liberă bătută bine de Neagu. Chera și-a mai trecut în cont o ratare mare, pentru ca după prima schimbare a lui Pelici să vină și golul victoriei. În minutul 72, Popovici a centrat pentru Neagu, care a marcat decisiv. Timișorenii au fost periculoși și la o fază fixă executată de Toma, care a trimis puțin peste poartă. În schimb, Chiajna a mai ajuns o dată în poziție de a marca, dar execuția lui Batin nu l-a putut încurca pe Dobre.

Ripensia Timișoara: Şt. Dobre – Caius Lungu, Tînc, Apro (cpt.), C. Toma – Burdeţ, Stoi – Fotescu (Al Popovici 71’), Al. Neagu (T. Călin 77’), Chera (I. Vasluian 86’) – Alb. Voinea

Concordia Chiajna: Greab – Dumitraş, Stănică, Dobrosavlevici (cpt.),Fota (V. Olteanu 50’) – Al. Albu, Paliu (Obedeanu 69’), L. Ion, Hamzaoui (Tîrcoveanu 77’), Batin – Bari

Pelici a salutat rezultatul și prestația echipei sale. „O victorie importantă, mai ales prin prisma faptului că fără cele trei puncte cu Daco-Getica eram din nou într-o situaţie grea, eram din nou în zona roşie a clasamentului. Am reuşit să câştigăm, erau foarte importante cele trei puncte, cu atât mai mult cu cât sunt împotriva unei echipe care vine din Liga 1. Îmi felicit băieţii, cred că victoria este meritată, am mai avut situaţii de a marca. Mă bucură acest lucru, că suntem unde trebuie să fim. Cred că am legat al patrulea joc fără înfrângere după ruşinea cu Mioveniul şi mă bucură acest lucru. Îi felicit din tot sufletul”, a punctat antrenorul timișorean.

Erik Lincar a spus că vrea de la elevii săi de la Chiajna mai multă combatitivitate în atac. „Știam că prin prisma terenului, a condițiilor de joc, că va fi un meci de luptă, bazat pe anumite situații de concentrare. Cum a fost și penalty-ul pe care l-am încasat, tot așa, o situație care nu anunța prea multe. Eram siguri că se va marca gol din fază fixă. Până la urmă, e bine că am reușit noi. Din păcate, a a doua repriză cred că nu prea am reușit să mai fim așa de combativi, iar cei de la Ripensia chiar și-au creat două trei ocazii foarte bune de a marca. Felicit echipa gazdă. Îmi pare rău că nu reușim în deplasare să câștigăm puncte”, a precizat antrenorul Concordiei.

Săptămâna viitoare, Ripensia va juca în deplasare cu Turris Oltul Turnu Măgurele.