Ripensia lui Pelici, remiză cu Dumbrăvița

publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

Ripensia Timișoara a terminat la egalitate, 3-3, amicalul jucat astăzi, în Ciarda Roșie, cu ACS Dumbrăvița, echipă ce a reluat abia luni pregătirea. Roș-galbenii rămân cu două succese, ambele cu echipe de Liga a IV-a, și o înfrângere, cu Reșița.

Dumbrăvița a condus de trei ori, motiv de neliniște pentru Alex Pelici. primul gol a picat în minutul 14, după un corner, când Soare a marcat cu capul. Peste două minute, la fel, Staicu a marcat și el, tot cu capul. După o jumătate de oră, Hecsko l-a faultat pe Drăghici în careu. Atacantul a trimis în bară de la 11 metri, iar Mociu a respins în corner. După ce s-a executat lovitura de colț, Enciu a marcat pentru 1-2. Înainte de pauză, Apro a egalat cu un șut direct din lovitură liberă. La reluarea jocului, Drăghici a profitat de o greșeală a defensivei Ripensiei și a lobat peste Mociu pentru 2-3. Peste patru minute, ripensiștii au egalat grație lui Zaluschi. Totuși, la final, Dumbrăvița putea da lovitura, dar Făgărășanu a trimis în bară.

Ripensia: Mociu – Popa, Hecsko, Tînc, Apro – Burdeț, Tudorache – Monea, Zaluschi, Chera – Staicu.

Au mai intrat: Păduraru, Lungu, Țiereanu, Toma, Neagu, Stoi, Dobie, Fotescu, Golda, Iseini, Voinea.

ACS Dumbrăvița:  Mikloș – Foca, Telescu, Sore, Siminic  – Jinga, Stancu, Briciu, Nanu – Drăghici, Enciu.

Au mai intrat: Smaranda, Modariu, Bilia, David, Ștefan, Boldea, Jinga, Făgărășanu.

Pelici e supărat că Ripensia a primit trei goluri. „Un joc bun, suntem în căutarea unei formule cu care să abordăm începutul de sezon. Sunt mai mulți jucători nou-veniți pe care încercăm să-i integrăm. Sunt mulțumit de prima repriză, a fost o primă repriză bună. Ce e supărător e că am luat totuși trei goluri. Nu trebuia să luăm ușor goluri la fazele fixe, suntem naivi în astfel de situații. Dumbrăvița e o echipă bună, cu jucători cu experiență, trecuți pe la eșaloanele superioare. Noi mai avem două săptămâni. E un plus de prospețime față de ce a fost în jocul cu Reșița. Încet-încet venim la o stare bună de competiție. Sperăm să fim inspirați să alegem un prim 11 cu care vom începe campionatul. Ne așteaptă un campionat greu. Un prim meci foarte dificil cu o echipă care are cu totul alt obiectiv decât noi, îi doresc promovarea. Orice victorie e importantă, dar pentru perioada asta ne interesa să facem o pregătire  fizică bună, să-i încărcăm. Avem două săptămâni în care să venim la normal. Supărător e că am luat trei goluri de la o echipă de eșalon inferior. E nepermis așa ceva”, a precizat tehnicianul.

ACS Dumbrăvița a jucat miercuri și cu ASU Poli, cu care a pierdut cu 1-3, dar nu e niciun semn de îngrijorare. „Astăzi am încercat să ținem pasul cu cei de la Ripensia, care sunt într-o altă perioadă a pregătirii. Ne-am ridicat la nivelul jocului. A ieșit o partidă bună, agreabilă. Noi ne-am făcut antrenamentul, în special din punct de vedere fizic. Nu era indicat să jucăm cu Liga 2a în prima săptămână, dar nu mai puteam apoi să-i prindem, că oamenii încep campionatul. Suntem în prima săptămână, în care am pus accent pe intrare în efort, pe teste și de luni intrăm într-un semicantonament pe plan local, de zece zile”, a precizat antrenorul Sorin Bălu.

Ripensia va juca miercuri alt amical, în deplasare, la Luceafărul Oradea.