Ripensia, egala altei echipe de liga secundă într-un meci de verificare, cu jucător nou în componență. Se vând abonamente!

Ripensia Timișoara a terminat la scorul de 3-3 amicalul jucat miercuri la Sânmartin cu Luceafărul Oradea, o altă colegă de eșalon. Pentru trupa lui Pelici, a fost al cincilea meci de verificare, în timp ce bihorenii au bifat doar al doilea amical, după cel cu UTA. De remarcat că timișorenii au un jucător nou, Ionuț Gavrilă, iar de marți, clubul vinde și abonamente pentru fani.

Deoarece săptămâna aceasta mai au două amicale, ripensiștii au lăsat acasă o parte din jucători, care au făcut antrenament fizic. Este vorba de Mociu, Popa, Iseini, Staicu, Stoi, Apro și Dobie. Luceafărul a avut 3-0 la pauză. Scorul l-a deschis Paraschiv în minutul 15, pentru ca Vasile Pop să mărească diferența în minutul 20, iar Paraschiv să dea alt gol în minutul 40. În repriza secundă, ripensiștii au deschis scorul prin Fotescu, în minutul 62, iar Toma a marcat și el din penalti. Tudorache a reușit egalarea în minutul 78, iar Golda a irosit pe final o ratare mare în contul bănățenilor.

Luceafărul OradeaMoga – Dunca, Core, Oros, Ciul – Mitrică, Negrean, Prejmerean, Vasile Pop – Paraschiv,  Vlad Rusu.

Au mai intrat: Creţ, Yabre, Porumb, Băican – Drăgan, Parnau, Chiorean, Peter – Balogh şi Luduşan.

Ripensia Timișoara: Păduraru – Lungu, Țiereanu, Tînc, Toma – Tudorache, Neagu – Popovici, Voinea, Chera – Golda.

Au mai intrat: Dobre, Monea, Hecsko, Burdeț, Fotescu, Zaluschi, Gavrilă.

Un nou junior sub comanda lui Pelici

La Ripensia a venit Ionuț Gavrilă, fotbalist născut în 2001, care s-a despărțit de UTA după un litigiu. Încă eligibil ca junior, poate juca fundaș sau mijlocaș stânga. A jucat în ligile inferioare din Ialomița, județul natal, apoi a ajuns la LPS Buzău și Centrul de Excelență Târgu Mureș, apoi la UTA. „După jocul de azi, ne-a convins. Vom discuta să semnăm cu el”, ne-a declarat Pelici despre Gavrilă. Egalul nu l-a nemulțumit pe antrenor. „Mă bucur că am reușit să întoarcem scorul. Este un rezultat echitabil egalul. Noi am luat trei goluri pe greșeli personale, dar este bine, pentru că așa am văzut ce avem de corectat”, a adăugat „Pelicanul”.

De marți, Ripensia vinde abonamente la cafeneaua sa de pe Alba-Iulia. Ceva mai scumpe ca ale Reșiței, unde pentru tot sezonul se plătește 110 lei, au prețul abonamentelor de bază de la UTA, 200 de lei. Abonamentul asigură accesul la toate jocurile echipei de acasă. În noul sezon, copiii sub 18 ani vor intra gratis. Un bilet va costa 15 lei.

Ripensia mai are două amicale. Vineri, de la ora 18.00, în Timișoara cu Fortuna Becicherecu Mic, iar sâmbătă, de la ora 10.00, pe Știința, cu ASU Poli.