Ripensia dă lovitura! Roș-galbenii au dat un atacant la o echipă de play-off din prima ligă!

explo 1000x200

Ripensia Timișoara mai dă un atacant în Liga I, după ce anul trecut, Mediop a plecat de la clubul timișorean la Dunărea Călărași!

Timișoreanul Andrei Dumiter mărește numărul de fotbaliști autohtoni plecați „la mai bine” acesta transferându-se la Sepsi OSK, club la care în primăvară a fost un alt jucător din orașul de pe Bega, Andrei Sîntean.

Dumiter a împlinit 20 de ani în aprilie și va mai fi eligibil U21 un sezon. Atacant de meserie, tânărul poate juca al doilea vârf sau extremă. Fotbalistul s-a format la LPS Banatul și a mai trecut pe la Nuova Mama Mia Becicherecu Mic. La Ripensia a jucat în ambele sezoane de Liga a II-a, cu 10 goluri marcate în ultimul, după 34 de meciuri jucate, dintre care în 32 a fost titular. Dumiter a semnat pe patru ani cu Sepsi, iar Ripensia va primi bani pentru mutare, spre deosebire de cazul portarului Horațiu Moldovan, ajuns tot la Sfântu Gheorghe, dar care aparține de CFR Cluj și era împrumutat la clubul bănățean.

Ripensia va trebui să facă mutări în atac. Timișorenii îl vor readuce acasă pe Claudiu Matiș. Fotbalistul care evoluează ca vârf de careu este cu un an mai mare ca Dumiter. Matiș s-a format ca junior la Electrica Timișoara și a jucat în liga secundă pentru Ripensia în sezonul 2017-2018. În sezonul recent încheiat, a jucat la Gloria Lunca Teuz Cermei, în Liga a III-a.

banner 970 x 250