4 iulie, Ziua Z pentru ACS Poli. Echipa autorităților din Timiș e reclamată de un jucător la FIFA!

publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

ACS Poli a bifat a doua retrogradare consecutivă, iar la club e o ceață totală de când s-a terminat ultimul meci oficial. De la fotbaliștii echipei de la seniori, până la puținii antrenori rămași la Centrul de Copii și Juniori, nimeni nu știe ce va urma.

După demisia administratorului special Radu Birlică, AGA se va reuni la data de 4 iulie, pentru a-i desemna un înlocuitor. Deoarece ACS Poli este un ONG, nu vorbim de acționari, ci de membri fondatori. Din cei patru, când a fost desemnat Birlică, Consiliul Județean Timiș nu s-a prezentat la ședință, iar președintele a declarat că nu este de acord cu demersul intrării clubului în insolvență. Ceilalți membri fondatori sunt Consiliul Local Timișoara, Universitatea Politehnica Timișoara și Ioan Miculaș. Data trecută, Miculaș a avut un reprezentant, deoarece era la închisoare, dar acum e liber.


Situația e cu multe necunoscute și în ceea ce privește cine va mai continua la club. Informațiile sunt că vor rămâne persoane precum Petrea Mușat, cel care se ocupa de relația clubului cu FRF, sau Pavel Velcotă, antrenor și manager al Centrului de Copii și Juniori. Clubul este tot în faza de observare din insolvență, fără plan de reorganizare făcut. De altfel, nici după intrarea în insolvență, ACS Poli nu a „reușit” să nu acumuleze datorii.

untitled design set 970x90 px

Argentinianul Avaro i-a reclamat la FIFA

Jucătorii mai vechi au restanțe salariale, spre deosebire de jucătorii aduși în iarnă de Valeriu Răchită. De asemenea, argentinianul Rudolf Santiago Avaro a reclamat la FIFA faptul că că nu i s-a plătit operația după accidentare. Președintele Asociației Fotbaliștilor Amatori și Non-Amatori din România, Emilian Hulubei, a confirmat informațiile. ”Nu știu să fie alte reclamații la noi. Jucătorii aduși acum în iarnă, din ce știu, și-au cam luat banii. Avem litigiul la FIFA cu jucătorul argentinian. Dar litigiile la FIFA pot dura peste un an, un an jumătate, chiar și doi ani. Sper să mai aibă de unde să își recupereze banii”, ne-a declarat Hulubei.

AFAN i-a oferit sprijin și lui Denis Haruț în litigul cu clubul. Jucătorul a reclamat tratamentul la care l-a supus ACS Poli și a devenit liber de contract după memoriul judecat la comisiile FRF.

untitled design set 970x90 px