Ripensia a obținut o victorie importantă la ultima fază a meciului cu Farul. Mesajul emoționant al lui Alexandru Pelici după prima victorie

Ripensia Timișoara s-a impus cu 1-0 după o victorie în prelungiri cu Farul Constanța, cu un gol marcat de către Mansour. Altfel, meciul de pe „Dan Păltinișanu” a fost unul destul de slab, marcat de vreme friguroasă, mai ales în aceea ce privește prima repriză. În a doua parte a meciului, Monea și Alexandru Grigoraș au avut ocazii importante, și când meciul părea să se ducă spre un rezultat nul, „omul-foarfecă” a rezolvat situația. 

Mansour a băgat mingea în poartă și în minutul 2, însă din poziție de ofsaid, iar reușita nu a fost validată. Gerul și vremea umedă și-au pus amprenta asupra primei reprize, una în care s-a jucat slab din partea ambelor echipe. Mihai Popa a reținut o centrare a lui Călin Toma, iar apoi, portarul Farului a respins cu vârful degetelor un șut al lui Anghelina, de la 25 de metri. Dumiter a irosit și el o ocazie în contul gazdelor, în timp ce constănțenii nu au putut pune mari probleme pentru gazde. Doar la finalul reprizei, Păun a avut un șut peste poartă, iar din minutul 44, Ripensia l-a înlocuit pe Stoi cu Burdeț, pe fondul unei accidentări.

În repriza secundă, jocul s-a mai dezmorțit. Fotescu a prins un șut care s-a dus puțin peste bară. Călin Toma nu l-a putut învinge pe portarul Popa nici în al doilea act. Oaspeţii au fost periculoși din nou prin Păun, dar Hecsko a respins, la o fază la care Dobre ar fi fost bătut. În minutul 70, după o greșeală a portarului dobrogenilor, Monea a tras în blocajul aceluiași goalkeeper, care se aruncase pe jos, la o fază la care mingea a trecut peste Bădăuță și Mansour. Peste opt minute, Alexandru Grigoraș a scăpat pe contraatac, dar șutul său a căzut peste bara transversală. În prelungiri, când nimeni nu mai spera, Mansour a scos un corner și tot el a înscris cu capul.

Ripensia Timișoara: Şt. Dobre – Ad. Popa, Străuţ, Hecsko, C. Toma – Stoi (min 44 Burdeţ ), Anghelina, Zaluschi (min 53 Bădăuţă), Monea (min 80 Popovici)  – Dumiter, M. Gueye

SSC Farul Constanța: Mih. Popa – Doumbia, Roumadi, Sabangeanu – M. Tudorică, Zamfir (min 82 A. Iani) – M. Fotescu (min 82 Dombrovschi), G. Păun, Al. Grigoraş – Nic. Moise, R. Licu (min 46 MBaka)


Alexandru Pelici a ținut să dedice victoria pentru trei personaje emblematice de la Poli, Costică Rădulescu, Adrian Stoicov și Puiu Preda. „Așa cum mă așteptam, a fost un meci de luptă între două echipe care vizau punctele puse în joc. Mă bucur că am reușit să câștigăm, cu atât mai mult cu cât victoria a venit la ultima fază a noastră, cu o echipă care venea după două victorii, care e din aceeași zonă a clasamentului, cu un antrenor pe care eu îl apreciez și jucători buni. Îmi felicit jucătorii pentru determinare și pentru că au luptat până la sfârșit. Aș vrea să dedic această victorie suporterilor, pentru această familie  care se formează aici. Pentru că e prima victorie a mea la echipă, aș vrea să fac o dedicație mai specială. Azi, când am intrat în acel vestiar în care eu nu am mai intrat din 1998, am văzut imaginea aceea cu Puiu Preda. Aș vrea să dedic victoria pentru trei oameni: domnului Costică Rădulescu, care a unit atunci fotbalul timișorean, fostului meu coleg și prieten Adrian Stoicov și lui Puiu Preda. Sunt sigur că toți trei ne-au ajutat astăzi, pentru că atunci când câștigi în prelungiri, ai și un ajutor de sus. Îi felicit și pe cei de la Farul, au avut acea bară și acele contraatacuri tăioase. E important că am crezut în șansa noastră. Am avut situații de a marca și până atunci, dar, din păcate, le-am irosit. Sunt 3 puncte foarte importante”, a declarat tehnicianul Ripensiei.


Petre Grigoraș consideră că are ghinion la Timișoara. „Nu îmi priește Timișoara deloc. Meciul trecut cu ASU am luat roșu din minutul 2, acum am luat gol în prelungiri, specialitatea Ripensiei. Nu e primul joc când scot un rezultat în prelungiri. Cred că ar fi fost mai echitabil un rezultat de egalitate, pentru că la 0-0 am avut ocazii mari să marcăm. Dar acesta este fotbalul, greșeala, neatenția și prostia se plătesc. Meciul se joacă până fluieră arbitrul. Noi nu am făcut lucrul acesta. E dezolant să primești gol la ultima fază, ne ia puțin moralul, mai ales că mai avem un meci. Zilele acestea vor fi mohorâte până sâmbătă. Era bine să îi ținem sub noi. Am făcut un meci mai slab azi, am făcut pasul în spate prea repede și am făcut greșeli. Nu-mi convine că s-a făcut pasul în spate deliberat. Au respectat cam 25% din ce le-am zis. Trebuia să avem grijă la mingile aruncate, știam detenta lui Mansour din tinerețe, pe care nu și-a pierdut-o. Am luat măsuri la marcaj. Parcă era bine dacă luam gol mai devreme, nu am mai fi fost așa supărați”, a precizat antrenorul Farului.

Ripensia joacă din nou pe „Dan Păltinișanu” sâmbătă, de la ora 11, cu Brăila.

Sursă foto: facebook.com/pg/RipensiaTimisoara