Migranții care ajung din Serbia în Timișoara și în județul Timiș nu vor mai fi carantinați, odată cu ridicarea stării de alertă la nivelul țării. Viceprimarul Cosmin Tabără spune că astfel autoritățile locale vor economi sumele de bani cheltuite cu funcționarea spațiilor în care aceste persoane au fost carantinate în ultimii aproape doi ani.
„Ne decongestionează practic ridicarea stării de alertă pentru că de acum nu vor mai fi carantinați. Așteptăm recomandări, dar nu mai văd cum să fie carantinați. Vom elimina niște costuri, anul trecut până în octombrie erau plătiți la vreo 600.000 de lei de la primărie, încă nedecontați. În plus, cei 12 polițiști locali care îi păzeau la Liceul CFR (n.r, centru de carantinare pentru migranți) vor fi luați de acolo și se vor afla în stradă. Migranții au dreptul să circule. Anul trecut a fost acea soluție prin care îi ridica poliția și îi ducea la centrele IGI din țară, a funcționat foarte bine atunci, s-au mai liniștit lucrurile, nu mai era un deranj atât de mare, știau că aici nu e covor roșu și că trebuie să respecte niște norme.”, a declarat viceprimarul Cosmin Tabără.
Potrivit liberalului, în continuare, migranții care nu sunt arondați la centrele din Timișoara ar trebui să fie redistribuiți în țară.
„Din informațiile mele, pe perioada verii numărul migranților scade – ca presiune pe oraș – pentru că ei evită orașul, cei care trec la graniță merg pe câmp, caută drumul Vestului. Cu toate acestea, eu insist ca ei să nu fie lăsați de capul lor pe stradă, prin parcuri, cu toată libertatea lor de mișcare, trebuie supravegheați și să nu se renunțe la ridicarea lor și trimiterea la centrele IGI din țară. (…) Eu îi înțeleg în mare parte și pe ei, pentru că nu pleacă de bine din țările lor, sunt plecați din zone cu o situație economică grea, din zone de război, sunt copii mulți, tineri, caută o viață mai bună.”, a mai spus Tabără.
Datele Poliției de Frontieră Timișoara arată că anul trecut s-a dublat numărul celor care au încercat să treacă din Serbia în România, față de 2020. Aproape 8.000 de persoane au ajuns în centrele destinate migranților din Timișoara. Potrivit polițiștilor de Frontieră, anul trecut au intrat fraudulos din Serbia în România 7.663 de migranți.
Foto: Facebook/LOGS Grup de Inițiative Sociale
Societatea Help Trans din Oravița angajează inginer în construcții civile. Se oferă salariu de 3000 de euro, net. Specialiștii în construcții și materiale, al producerii betonului și al exploatării...
Industria de cybersecurity a trecut de mult de granița unui simplu „lux” tehnologic, a devenit o necesitate absolută într-o lume interconectată, în care riscurile și atacurile cibernetice se multiplică...
Procurorii DIICOT Timișoara au arestat 9 suspecți în urma descinderilor de luni din cartieul Kuntz. Aceștia sunt acuzați de trafic de persoane în formă continuată. Cei reținuți sunt 6...
Help Trans angajează inginer construcții civile – 3000 euro net!
CYBER FORUM 2024 – Timișoara devine capitala securității cibernetice, pe 14-15 noiembrie, 2024
Aproape 500 de timișoreni vor beneficia de facilități fiscale
Fetiță de 10 ani, decedată într-un accident în Timișoara. VIDEO
Tel./Fax: 0355.429.481
WhatsApp: 0723.101.061
contact@expressdebanat.ro
publicitate@expressdebanat.ro
Reșița, Str. Făgărașului Nr. 10
Toate drepturile rezervate. © 2024 Express de Banat. ISSN 2248 – 1281