Rezultatele slabe la bacalaureat se „coc” încă din școala primară. Notele de admitere la liceu au fost catastrofale!

În contextul în care de la an la an rezultatele la examenul de bacalaureat surprind tot mai tare, atenția a fost îndreptată în totalitate asupra acestora, timp în care evaluarea națională a fost lăsată în umbră. O atenție mai mare printre notele elevilor la admiterea la liceu dezgroapă rezultate de speriat.

Notele proaste de la examenul de bacalaureat nu ar trebui să mai fie o surpriză pentru nimeni, din moment ce evoluția elevilor poate fi anticipată încă de la finalul clasei a VIII-a. Cum interesul pentru carte scade văzând cu ochii, elevii cărășeni își trec examenele cu notele din oficiu, situație alarmantă în condițiile în care nota unu le permite totuși să se înscrie la liceu.

Astfel, problema notelor proaste de la bacalaureat își are cauza într-o perioadă anterioară. Acest fapt este confirmat de lista notelor cu care elevii cărășeni au trecut ca „gâsca prin apă” prin evaluarea națională, dar au reușit totuși să fie admiși la liceu.

Catastrofa de la evaluările naționale își atinge apogeul cu multe note de unu. Peste 20 de cărășeni au reușit să promoveze examenul doar cu punctul obținut din oficiu. Asta explică faptul că primele medii de la coada admiterii la liceele cărășene au fost cu puțin peste nota doi. Ultimul de pe listă a fost un elev admis la Liceul Tehnologic ,,Nicolae Stoica de Hațeg” din Mehadia, care a reușit să treacă de evaluarea națională din vara aceasta cu nota unu, având o medie de admitere la liceu de 2,32.

Cu doar câteva puncte peste „lăudabila” notă care s-a încadrat pe primul loc de la coadă, se numără și două note de doar 2,37 care au făcut posibilă înscrierea celor doi elevi la Liceul Tehnologic ,,Dacia” din Caransebeș și Liceul Tehnologic ,,Iosif Coriolan Buracu” din Prigor. Și aici elevii au reușit „performanța” de a obținute puțin peste punctul din oficiu la evaluarea națională.

Cel mai grav este faptul că astfel de note au permis admiterea și la liceele teoretice din județ, nu doar la cele tehnice, acolo unde măiestria primează în fața cunoștințelor. Astfel, cu doar 2,38, 3,21 și 3,34 trei elevi cărășeni au reușit să devină elevi ai Liceului ,,Hercules” din Băile Herculane.

Nici Liceul Bănățean din Oțelu Roșu nu a scăpat de elevi codași. Aici cele mai mici medii de admitere au fost de 2,62 și 3,10.

În total, un număr de 84 de elevi au fost admiși la liceele teoretice din mediile rurale ale județului Caraș-Severin și un număr de 980 în mediul urban. În ceea ce privește profilul tehnologic, 168 de elevi au fost admiși în unitățile din mediul rural și 952 în mediul urban.

Foto: arhivă

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/