Rezultate oficiale: Timișul nu prea a votat cu inima!

Turul doi al alegerilor prezidențiale nu a fost neapărat unul care să îi țină în suspans pe români. Klaus Iohannis a câștigat detașat, în acest moment, când sunt centralizate marea majoritate a secțiilor din țară și străinătate. De altfel, candidatul susținut de PNL a fost preferat de timișeni.

Din nou, PSD Timiș a avut toate motivele de supărare duminică seara, după închiderea oficială a votului în țară. Nu doar înfrângerea Vioricăi Dăncilă la nivel național era motivul, ci și procentul din cel mai vestic județ al țării. Cu o prezență la vot de 55,11%, din Timiș au existat 338503 voturi valabil exprimate. Klaus Iohannis a avut peste 76,32% din voturile timișenilor, după 80157 de voturi valabile. Dăncilă a trebuit să se mulțumească doar cu 23,37%. Totuși,  nu e tocmai un motiv de hara-kiri la PSD Timiș, dacă ținem cont că la europarlamentare au avut un procent de 13%.

Astfel, Timișul este peste procentul național obținut de Iohannis, unul de 63,17%. De remarcat că în diaspora, după ce s-au centralizat 824 de secții din 838, Iohannis a avut un procent de 93,96%iar Viorica Dăncilă, de doar 6,03%.