Rezultate dezastroase la definitivat

Profesorii, învățătorii și educatorii au avut săptămâna trecută examenul de definitivat. În atmosfera promovării de la Bacalaureatului, doar un procent puțin mai mare dintre cadrele didactice a reușit să promoveze examenul.

Mână în mână cu rezultatele de la Bacalaureat au mers și rezultatele profesorilor în urma definitivatului. Deși procentul celor promovați se apropie de 50%, în raport cu numărul mic de candidați la examen, rezultatele lasă de dorit.

Din cei 69 de cadre didactice validate cu drept de participare la examen, s-au prezentat 63 de candidați, din care doar 30 au obținut nota peste șapte, notă considerată de trecere pentru acest examen. În conformitate cu ceea ce au declarat cadrele didactice după examen, se pare că subiectele au fost prea grele pentru nivelul lor de pregătire.

Totuși nu au existat eliminări din examen, iar dascălii din învățământul primar și preșcolar s-au descurcat foarte bine: „Cel mai bine reprezentați au fost educatorii, care din șapte prezenți la examen, șase au luat notă de trecere, iar învățătorii, din cinci au luat patru”, declară Paul Șușoi, inspectorul școlar general.