Rezultate de excepție pentru Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș

Roadele muncii asidue și dedicate performanței ale celor de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș au fost „culese” astăzi de membrii instituției, parteneri de afaceri și jurnaliști.

Evenimentul de bilanț, devenit deja o tradiție a Camerei, a reunit astăzi, la Pensiunea Donna Ana din Timișoara, un număr mare de participanți care s-au bucurat de rezultatele obținute pe parcursul acestui an și care au fost prezentate de către Florica Chiriță, directorul Camerei de Comerț:

Anul 2018 pentru Camera de Comerț a fost un an foarte bun, un an care a depășit toate așteptările noastre, spun asta datorită acțiunilor și evenimentelor pe care le-am avut. Pe scurt, vreau să vă spun că am organizat 20 de seminarii, la care au participat peste 1.500 de firme, am avut 17 misiuni economice unde au participat peste 250 de firme, am organizat 12 expoziții ale noastre și în parteneriat am mai organizat încă 6 expoziții. Suntem mulțumiți că numărul vizitatorilor este foarte mare, iar ca un plus valoare pentru anul acesta au fost cele două evenimente care au fost organizate în Portugalia și în Bavaria. Forumul economic în Portugalia, unde au fost 70 de firme portugheze, a continuat cu forumul economic în Timișoara, la care au venit firmele din Timiș și după aceea noi am fost din nou prezenți în Portugalia. Iată că de la un forum economic, de la o acțiune importantă, s-au înfrățit și cele două orașe. Am ajuns să avem o relație extraordinar de bună cu această țară din care a rezultat vizita unei ambasade. Au rezultat târguri și expoziții, facilități la agenții economici pentru a deveni expozant, pentru a deveni vizitator, asta însemnând cazare, transport gratuit.

 

Ultima discuție am avut-o cu Hong Kong Development Council, iar ca urmare a acestei vizite, pentru anul viitor avem în fiecare lună posibilitatea să mergem în Hong Kong pe diferite domenii de activitate, pe expoziții cu maximum 10 firme, cu facilități gratuite. 

Am organizat, de asemenea, o întâlnire cu Camera de Meserii din Regensburg, dar ne-am dat seama că nu am putea înființa o cameră de meserii, dar vom înființa o școală de meserii. Susținem învățământul dual, deja avem întâlniri cu Inspectoratul Școlar, am participat la summitul din București pentru învățământul dual, pentru clasele care se vor înființa anul viitor 2019-2020. Am stat la masă cu președintele Camerei de Comerț Româno-Germană, cu doamna ministru interimar, pe vremea aceea Rovana Plumb, cu ambasadorul Germaniei, pentru a înființa acele clase”.

Tot în cadrul acestui eveniment festiv, Florica Chiriță a mai vorbit și despre noi societăți care doresc să construiască și să se remarce în domeniul de business al județului Timiș: „Departamentul de proiecte care derulează câteva proiecte importante a reușit ca 44 de tineri sau persoane să-și înființeze firme datorită acestor proiecte care au primit de la 30.000 până la 40.000 de euro sau pe care îi vor primi zilele următoare, deoarece abia acum s-au terminat evaluările care îi ajută să-și înființeze firma. Pentru fiecare, pentru omul care vrea să devină om de afaceri, facem câte ceva. Din punct de vedere financiar stăm bine, cel mai bine dintre toate camerele de comerț din țară”. 

Cum acțiunea de bilanț nu putea avea loc decât în perioada sărbătorilor de Crăciun, invitații s-au bucurat de prezența tenorului Traian Mișcu, ce a susținut un recital de colinde, iar finalul evenimentului a culminat cu acordarea distincțiilor pentru fidelitate și parteneriate valabile.

Distincțiile au fost acordate: Camerei de Comerț Italiene, Autoclub Timișoara, Tamo -Ko Development SRL, Textinc SA, Uzinele Textile Timișoara și Carolina Furs&Leather Srl.