Rezultat rar și valoros! Lugojeanca Amalia Bodac a luat 10 pe linie la examenul de Bacalaureat

amalia bodac

Amalia Bodac, absolventă a Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj, a reușit să obțină media 10 la examenul de Bacalaureat. Rezultatul încununează 12 ani de studiu continuu.

Doar două medii de 10 s-au înregistrat la nivelul județului Timiș în cadrul primei sesiuni a examenului de bacalaureat. Una dintre ele aparține lugojencei Amalia Bodac, elevă la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu”, iar cealaltă a fost obținută de un elev al Colegiului „Constantin Diaconovici Loga” din Timișoara. Tânăra lugojeancă s-a remarcat de-a lungul anilor și prin numeroasele premii obținute la diverse olimpiade și concursuri. Bacalaureatul, deloc lipsit de emoții, a venit ca o confirmare a valorii sale.

„La rece vorbind, acum, după ce s-au sedimentat toate agitările, presiunile și temerile, pot să privesc mai detașată trecutul. Am stat ca pe ghimpi după fiecare zi de bac ce trecea. Evident, mintea umană lucrează în așa fel încât la un moment dat ai impresia că ai uitat să spui ceva și te mustri după câteva ore că ai fi avut o idee mai bună. Eu am fost cel mai aspru critic al meu. Am avut parte și de profesori excelenți de-a dreptul! Ne-au ținut cu picioarele pe pământ și au fost realiști cu noi. Sunt recunoscătoare doamnei Camelia Ivănescu și doamnei Andreea Cliciovan, speranțele noastre la limba română, domnului Horațiu Suciu, mâna întinsă din întuneric la istorie, doamnei Codruța Jivulescu, lumina de la capătul tunelului la geografie! A fost greu… dacă as face o adunare și aș împărți la 12 ani de școală, a fost greu! Căci la mine nu a fost o chestiune de o lună sau o săptămână de învățat. A fost o chestiune de ani și nu îți dai seama când știi suficient de mult.”, a declarat Amalia Bodac.

Viitoarea studentă este de părere că nu există o rețetă propriu-zisă pentru a lua bacalaureatul cu notă maximă, ci consideră că rezultatele excelente țin de disciplină, studiu constant și determinare. Chiar dacă media 10 i-ar putea asigura cu ușurință un loc la cele mai prestigioase universități din străinătate, lugojeanca își dorește să continue studiile în țară, fiind convinsă că România are nevoie de viitoare generații capabile, cu vaste cunoștințe în domenii diverse.

„Am crescut sub presiune și competitivitate, am fost la concursuri și olimpiade dintotdeauna, astfel că pentru bac eu nu am făcut nimic special, comparativ cu stilul meu de viață pană acum. Eu mai cred și că schimbarea vine din noi și de aceea nu vreau să plec din țară. Planul meu ar fi să merg la Litere, la Timișoara. Las universul să lucreze apoi, dar o sa îl împing să mă ducă până la Doctorat.”, concluzionează Amalia Bodac.

Anul trecut, în județul Timiș, 12 elevi au reușit să obțină media 10 la examenul de Bacalaureat, doi dintre aceștia fiind lugojeni.