Rezultat incredibil acasă la Vela! PSD a câștigat categoric Caransebeșul, fieful liberalilor!

Niciodată în istoria Caransebeșului nu s-a impus stânga, indiferent că au fost alegeri locale, parlamentare sau prezidențiale. Până ieri, când municipiul de pe Timiș și Sebeș a fost dominat de PSD!

La Camera Deputaților, PSD a obținut cu aproape 1.000 de voturi în plus față de PNL, iar la Senat a înregistrat un ecart de 210 voturi. Surpriză de proporții a fost în secția numărul 76, unde și-a exercitat dreptul de vot și candidatul la Senat al liberalilor, fostul primar Ion Marcel Vela. Aici au fost 138 de voturi pentru PNL și 231 de voturi pentru PSD, la Camera Deputaților, iar pentru Senat, 169 au votat cu PNL și 208 cu PSD!

De fapt, toate secțiile de vot au fost dominate de social-democrați, chiar și în cartierul Pipirig, unde locuiește primarul liberal Felix Borcean, cel care a avut un rezultat forte bun la alegerile locale. La cele două secții, de la Liceul Decebal s-a realizat un total de 261 de voturi la Senat pentru PNL și 332 de voturi PSD, iar la Camera Deputaților liberalii au obținut 226 față de 310 voturi ale social-democraților.

Rezultatul excelent al social-democraților la Caransebeș, spun unele voci, vine și din răzbunarea unuia dintre membrii foarte activi ai PNL Caransebeș, Stelică Cornea, care a fost exclus din partid după alegerile locale, pe motiv de trădare. Cornea s-a înscris în partidul rival ajutându-l foarte mult în zona sa de domiciliu. Drept dovadă, în zona Jupa, PNL a obținut 94 de voturi pentru Senat, față de PSD, care a strâns 101, iar la Camera Deputaților, 84 de voturi au fost pentru PNL, față de 108 pentru PSD. Diferența s-a păstrat și în secția învecinată.