#rezist! Societatea de apă canal Meridian 22 mai găsește soluții, în ciuda subfinanțării, pentru continuarea activității

Pusă într-o situație dificilă de către administrația lugojeană prin tărăgănările investiționale și problemele apărute la Stația de Epurare de la Jabăr, pentru care s-au încasat penalități și amenzi cu nemiluita din cauza poluării râului Timiș, conducerea firmei a reușit să găsească soluții, astfel încât unitatea să nu-și închidă porțile în această iarnă, pe data de 11 decembrie.

Astfel, după mai multe încercări, aceasta a găsit înțelegere la Administrația Bazinală Apele Române Banat pentru ca penalitățile datorate pentru procesele verbale contestate în instanță, în sumă de 583.709 lei, să fie plătite eșalonat, în decurs de 40 de luni. În plus, s-a reușit și obținerea autorizației de gospodărire a apelor, până la data de 1 ianuarie 2022. „De-acum încolo, având autorizația, se vor aplica alți indicatori de poluare. Cert e că Meridianul nu se va închide”, ne-a declarat Florin Iovescu, directorul societății.

Urmează licența

Demersurile vor continua și pentru obținerea licenței de la Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice București, care se poate acorda cel mult până la data de 1 august 2023. Atunci va expira contractul de delegare a activităților de apă-canal semnat cu Primăria Municipiului Lugoj. În vara acestui an, administrația locală a adus la Lugoj și câțiva ingineri nemți din orașul german înfrățit, Jena, pentru a încerca să găsească împreună soluții de îm­bunătățire a parametrilor de epurare a apelor uzate, ce ar trebui prelucrate la stația de la Jabăr, proprietatea mu­nicipiului Lugoj. Rezolvarea acestor probleme va da mari bătăi de cap edililor locali și anul viitor.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/