Asfaltul de pe Făgărașului ar putea fi înlăturat

Proaspăt reabilitată, Strada Făgărașului riscă să fie spartă din nou. Spitalul Județean a solicitat administrației locale sprijinul pentru rezolvarea problemelor de colectare a deșeurilor menajere cu care se confruntă.

În urma verificărilor pe teren s-a constatat că la Spitalul Județean de Urgență din Reșița sunt nereguli. Căminele de uzitare de pe canalul colector din subsol sunt în proporție de 80 % pline cu reziduuri menajere.  Din această cauză, subsolul instituției, unde se află bucătăria și spălătoria, sunt frecvent inundate. Acestea pot astfel deveni un focar de infecție.

De câteva zile avem probleme cu recoltarea apelor reziduale. Aceste ape nu au posibilitatea de a se scurge în canalizarea orașului, astfel există riscul să refuleze. În urmă cu patru zile am avut un astfel de incident în zona subsolului ”, a declarat Dr. Dumitru Secășan, manager Spitalul Județean de Urgență Reșița.

Directorul spitalului a mai spus că este nevoie o intervenție imediată, pentru a evita producerea unor accidente epidemiologice, atât în incinta spitalului, cât și în zona înconjurătoare a instituției: ”În ceea ce privește colectarea în conductele de colectare ale municipiului am cerut ajutorul primăriei și instituției Aqua Caraș din cauză că problema este cumva în afara perimetrului Spitalului Județean”.

Administrația locală, împreună cu AquaCaraș au luat la cunoștință situația de la spital. În cadrul ședinței Comitetului pentru Situații de Urgență al primăriei, care a avut loc alaltăieri, s-a hotărât începerea imediată a lucrărilor de înlocuire a tronsonului de canal deteriorat.

Am prezentat Comitetului Local pentru Situații de Urgență o variantă de subtraversare, dar știți că sunt rețele, sunt poate zone unde domină stâncărie, piatră. Nu este ușor de subtraversat un drum de importanța celui de pe Strada Făgărașului. În situația în care nu se poate, vom recurge la planul B, să stricăm cât mai puțin ”, a declarat primarul Mihai Stepanescu.

Astfel soluția finală, la care nu se dorește să se ajungă ar însemnă ca lucrarea de refacere a carosabilului de pe strada Făgărașului, care nu de mult a fost finalizată, să fie din nou stricată pe porțiunea din dreptul spitalului.