Ioan Benga, inspector general adjunct

După o carieră apreciabilă în învățământul de stat, profesorul Ioan Benga, a fost învestit astăzi pe funcția de inspector adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin. Festivitatea a avut loc în prezența reprezentanților de la Ministerul Educației, a parlamentarilor din județ și a prefectului, Silviu Hurduzeu.

Schimbările care au loc în această perioadă la Inspectoratul Școlar Județean coincid atât cu examenul de bacalaureat, cât și cu testele naționale, care încep în această perioadă. Astfel că, oficialii județului au avertizat conducerea ISJ că trebuie să aibă mare atenție în gestionarea problemelor care pot apărea. „Dincolo de examene, vă rog să acordați o atenție deosebită abandonului școlar, pentru că, așa cum știm cu toții învățământul este o prioritate pentru Guvernul Boc. Aceeași atenție trebuie acordată asigurării unui mediu sigur pentru elevi, dar și pentru dascălii care îi învață pe aceștia”, a spus Silviu Hurduzeu, cu prilejul învestirii pe funcție a lui Ioan Benga.

Parlamentarul PSD de Caraș-Severin, Ion Mocioalcă a ținut să sublinieze faptul că toate echipele care s-au succedat la conducerea instituției de învățământ au avut rezultate bune și că, pe viitor, aceleași pretenții le va avea și de la Paul Șușoi, inspectorul geneneral și Ioan Benga, adjunctul acestuia. „Nu vreau să spună cineva că USL și-a numit inspectorii, ci că experiența în domeniul învățământului și competența au făcut acest lucru”, a spus liderul PSD, Ion Mocioalcă.

Priorități pentru noul adjunct
Ioan Benga, noul adjunct al ISJ Caraș-Severin, este hotărât să tragă sforile în favoarea școlilor din județ, pe care își dorește să le transforme și să le schimbe la față, exact așa cum a făcut cu Liceul „Mircea Eliade”, unde a fost director mai mulți ani. „Sunt multe probleme care trebuie rezolvate, este nevoie de microbuze școlare, este nevoie de oameni competenți care să conducă școlile și nu obiedenți și, sunt sigur că în acest condiții învățământul din Caraș-Severin se va transforma într-unul autentic, de care România are nevoie”, a spus noul adjunct, Ioan Benga.