Revoluționarii vor revenirea la legea din 1990! Grapini a intervenit la Guvern

Maria Grapini este încântată de votul pentru rezoluția cu privire la revoluția din 1989. Europarlamentarul a cerut guvernului să se revină la legea inițială prin care erau recunoscuți revoluționarii. Rezoluția a fost votată joi în cadrul Parlamentului European, cu 513 voturi pentru, 18 împotrivă și 87 de abțineri.

Europarlamentarul a explicat motivul pentru care rezoluția a primit 18 voturi împotrivă. „La 30 de ani de la Revoluție încheiem anul cu niște lucruri bune pentru România. Ieri a fost votată revoluția în parlament, am avut doar 18 voturi împotrivă. Verzii au spus că sunt de acord și că omagiază lupta poporului român, dar nu consideră potrivit să fie o rezoluție”, a declarat Grapini.

Maria Grapini a înaintat cererile asociațiilor de revoluționari către guvernul liberal încă din noiembrie. Scrisoarea sa a fost ignorată de prim-ministrul Ludovic Orban. Europarlamentarul PSD i-a cerut premierului să confere o medalie celor răniți și moștenitorilor celor uciși în revoluție o medalie onorifică prin care să le fie recunoscută participarea. Grapini a declarat că revoluționarii sunt nemulțumiți de faptul că persoane care nu au participat la revoluție sunt recunoscuți ca revoluționari.  „Domnul Orban nu mi-a răspuns în termen de 30 de zile la scrisoare. I-am făcut o scrisoare în 13 noiembrie, după o întâlnire la Piatra Neamț cu asociațiile revoluționarilor din România care i-au solicitat să intervin la Guvernul României să se revină la legea inițială din 1990 în care erau recunoscuți revoluționarii. Au fost controverse pentru că au fost adăugați pe listă tot felul de oameni. I-am scris domnului Orban să acorde o medalie celor care au fost răniți în revoluție și moștenitorilor celor care au fost uciși în revoluție. A fost dorința revoluționarilor pentru a le lăsa nepoților o recunoaștere. Primul punct din scrisoare a fost revenirea la legea inițială și acordarea distincției. Din păcate, domnul Orban nu a răspuns. Eu am revenit cu o scrisoare și dacă nu va răspunde am convenit cu asociațiile revoluționarilor să facem o întâlnire la București unde să invităm guvernanții”, a încheiat Maria Grapini.

Legea din 1990 prevedea acordarea titlului de Luptător pentru Victoria Revoluției Române din Decembrie 1989 persoanelor care au fost răniți, reținuți din 16 până în 21 decembrie 1989 sau care s-au remarcat prin fapte deosebite. Ulterior, legea a fost completată cu o nouă categorie unde era stipulat că persoanele care făceau dovada participării la acțiunile revoluției și primeau o recomandare de la asociațiile sau ligile revoluționare se puteau bucura de titlul de Participant la Victoria Revoluției Române din Decembrie 1989.

 

 


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/