REVOLTĂTOR. Spitalul Județean de Urgență din Reșița își lasă pacienții sub cerul liber!

Muți de uimire! Așa am rămas după o discuție cu o reșițeancă lăsată de ambulanța Spitalului Județean de Urgență din Reșița sub cerul liber…

Victimă a unui accident rutier, femeia are mai multe fracturi, cele mai grave fiind de bazin și coaste, fapt pentru care nu este deplasabilă sub nicio formă, nu poate ieși la baie și nu se poate nici măcar întoarce de pe o parte pe alta. Cu toate acestea, medicii de la Spitalul Județean de Urgență din Reșița au ales externarea femeii și „aruncarea” acesteia în ghearele hazardului.

Cum fiecare zi de spitalizare costă, medicii au decis externarea femeii. Au transportat-o cu o ambulanță a spitalului până în fața blocului. De acolo… Dumnezeu cu mila! Să o ducă acasă, în pat, cine dorește!

Parcă nici nu ne venea a crede când am auzit! „Nu pot fi chiar atât de lipsiți de suflet”, gândeam noi, dar ne-am trezit rapid când chiar purtătorul de cuvânt al spitalului ne-a confirmat: „Dar doamna a fost tratată foarte bine!”. O fi fost, nu negăm, dar ce folos dacă cei de la spital se îneacă precum țiganul la mal?!

„Nu este un pacient critic, nu e în stare gravă ca să fie nevoie de Serviciul Județean de Ambulanță”, ne explică Adina Miloș, purtătorul de cuvânt al SJU Reșița. Atunci de ce este transportat cu ambulanța, întrebăm noi, de ce se cheltuie bani publici pentru a se folosi ambulanța, dacă nu e caz grav? „Dar are familie”, revine Miloș. Da, are familie! Dar cum e cu fractură de bazin și nu e gipsată, cine riscă să o miște, dară-mi-te să o transporte. Căci dacă e mișcată greșit, riscul să se producă o nouă fractură este uriaș, cine își asumă?

Deși a fost luată legătura și cu Colegiul Pacienților, cu Direcția de Sănătate Publică și chiar cu prefectul Matei Lupu, cei de la spital s-au mișcat rapid și au și „livrat coletul” în fața blocului, iar de acolo… Facă-se voia Ta!

Cel mai vehement și siderat a fost chiar prefectul Matei Lupu care, indignat, și-a luat angajamentul că va face el propriile proceduri, dacă managerii instituțiilor nu se pot descurca singuri. Căci nu este permis să lași oamenii sub cerul liber…