Crosul „Ziua Olimpică“, peste 1000 de participanţi la Reşiţa!

timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

În Reşiţa se va desfăşura azi, 7 iunie, de la ora 10, Crosul Naţional „Ziua Olimpică“, o manifestare tradiţională la care Primăria municipiului anticipează prezenţa a peste 1000 de participanţi.

În fiecare an, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, prin Academia Olimpică Română, organizează, în perioada 23 mai-23 iunie, o serie de activități sportive, educative și culturale reunite sub titulatura „Luna Olimpică“.

„În data de 07.06.2018, ora 10, se va desfăşura Crosul Naţional „Ziua Olimpică” ediţia a XIV-a, în localitatea Reşiţa din judeţul Caraş-Severin. Acţiunea se încadrează în seria de evenimente sportive desfășurate în luna olimpică și este organizată de către Comitetul Olimpic şi Sportiv Român în colaborare cu Academia Olimpică Română – Filiala Caraş-Severin având ca parteneri Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin, Primăria Municipiului Reşiţa, Universitatea Eftimie Murgu Reșița şi Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toţi Caraş-Severin“, informează Biroul de presă al Primăriei Reşiţa.

Iubitorii de sport de toate vârstele sunt aşteptaţi la start, pe traseul Subtraversarea Staţia Peco Mol de la intrare în Câlnic – Strada Republicii – Parcul Tricolorului. Starturile vor fi diferite pe categorii de vârstă, începând cu ora 10, după cum urmează:

  • Start I – clasele IX-XII-OPEN (adunarea la Stația MOL PECO Câlnic – ora 9,30)

    promovare banner maxagro
  • Start II – clasele V-VIII (adunarea la parcarea Kauffland – ora 9,30)

  • Start III– clasele II-IV (adunarea la Moto Velo – ora 9,30)

Participarea se va face individual şi pot participa elevi legitimaţi şi nelegitimaţi din întreg judeţul Caraş-Severin, elevii urmând a fi însoţiţi de cadre didactice din partea şcolilor, precizează Primăria Reşiţa. Se va întocmi un clasament individual pentru acordarea de diplome primilor 10 clasaţi pe categorii de vârstă: ciclul primar, gimnazial şi liceal + studenţi, dar şi tricouri la participanţi. Înscrierea se va face la locurile de start cu 30 de minute înaintea startului, pe baza unui tabel nominal din partea unităţilor de învăţământ.

Sursă foto: arhivă EdB (imagine de la Crosul Olimpic din iunie 2016)

publicitate tmc 640