REVOLTĂTOR: A rămas fără încălzire. Acum vrea să facă plângere penală împotriva CET!

Odată cu desființarea sistemului de termoficare, administrația locală a dat startul unor ample anchete sociale pentru a clarifica situația reșițenilor care au mai rămas branșați la CET.

Deși oficialii locali au încercat să identifice problemele oamenilor, nu a putut mulțumi pe toată lumea. Asta, mai ales că perioada aleasă a fost în mijlocul verii, atunci când mulți dintre reșițeni au fost plecați din oraș. Este și cazul lui Roland Șoavă, un locuitor de pe Aleea Lipova, care este și administrator de bloc. Bărbatul este revoltat că a rămas pe din afară la anchetele sociale făcute pentru acordarea despăgubirilor. Omul explică faptul că în 2008, atunci când s-a implementat sistemul de încălzire pe orizontală, i-a convins pe toți vecinii săi să îl instaleze, în calitate de administrator. Acum, cu toții s-au întors împotriva sa, dar și a oficialilor de la CET, pentru că riscă să intre în iarnă fără încălzire.

,,Au apărut anomalii la criterii. Consider că locatarii care au avut sistem centralizat și au beneficiat de energie termică de la CET ar fi trebuit despăgubiți instantaneu, fără acele criterii. Asta, mai ales dacă au consumat energie termică în 2014, spune Șoavă, care explică faptul că doi dintre vecinii săi și-au cumpărat deja centrale, iar pentru că au renunțat la CET înainte de efectuarea anchetelor sociale nu mai primesc niciun leu.

,,Mă gândesc acum și s-ar putea chiar așa să fac, să depun o plângere penală pentru management prost la nivelul CET, dar sunt supărat și pe studiile de fezabilitate care s-au făcut înainte de a face această investiție de 2 milioane de euro. A pierdut orașul, dar am pierdut și eu ca cetățean al orașului și consider că un sistem nou implementat, care să ajungă în pragul falimentului, este de domeniul penalului, a adăugat reșițeanul.

Ce spun autoritățile?

Reprezentanții administrației locale au explicat în repetate rânduri faptul că societatea de termoficare a fost tot timpul o gaură neagră pentru toți reșițenii, în timp ce doar un număr foarte mic de locuitori a mai rămas branșat la societatea Consiliului Local. Așadar, oficialii au luat măsuri și au decis să desființeze societatea și să le acorde ajutoare sociale oamenilor, în baza unor anchete.

,,În nenumărate rânduri am făcut apel la cetățenii care au avut contracte cu operatorul local de termoficare și au consumat agent termic să accepte vizita unei echipe alcătuite din colegi de la Direcția de Asistență Socială a Primăriei Municipiului și ai Direcției Generale de Prestații Sociale pentru a promova un proiect prin Guvernul României pentru acești cetățeni, astfel încât să poată beneficia de bani, pentru a putea să își cumpere centrale ulterior. În situația în care există și scăpări, iar oamenii nu au fost găsiți acasă (…) vom analiza fiecare caz în parte, inclusiv cel al acestei familii, de pe Strada Lipova, a precizat Mihai Stepanescu, primarul municipiului Reșița.

Edilul-șef explică faptul că nu avea altă variantă pentru efectuarea anchetelor sociale întrucât se apropie sezonul rece, iar oamenii ar fi rămas în frig. Prin urmare, punctual, acolo unde este cazul, anchetele vor fi reluate, asigură municipalitatea.

Comments

 1. CUNOSCATOR says:

  Autoritatea locala trebuie sa precizeze de ce aplica alte criterii decat cele stabilite in HCL anterioare si anume nr400 din 24.11.2011,nr49 din 28.022012 si nr222 din 15.11.2012 ,care nu au pus alte conditii decat PLATA LA ZI a taxelor locale si a facturilor la CET.Acum se face o crasa DISCRIMINARE,CARE SE POATE ELIMINA FARA APEL LA JUSTITIE!

 2. CUNOSCATOR says:

  In completare,daca sunt stabilite anumite criterii de acordare a acestor compensatii,sa fie facute publice cu semnatura celor care le/au stabilit!Adica,sa stie toti cei interesati,FOSTI ABONATI la CET,cui sa se adreseze !Apropo.ce vina au acesti cetateni care au ramas ULTIMII bransati la CET,platind cel mai mare pret pe Gcal din tara,sa nu aiba aceleasi drepturi ca cei care au beneficiat de sumele respective,cf.HCL anterioare mentionate?

 3. iverson says:

  cum pot lua’ legatura cu domnul Roland Soava???

 4. alt pagubit says:

  Trebuie sa luam atitudine TOTI aflati in aceasta situatie,mergand pana la JUSTITIE!

 5. pai justitia ii acopera... says:

  sigur, ca orice cetatean normal care se simte lezat in drepturile sale, reflexul normal si firesc al fostilor abonati la sistemul centralizat de energie termica, este de a se indrepta in justitie pentru a li se face dreptate. Doar ca ceea ce ei vor fi surprinsi sa afle este ca tot ceea ce s-a intamplat la CET 2010 Resita a fost o mare schema de delapidare care s-a desfasurat tocmai sub umbrela si acoperirea organelor penale din JUSTITIE… Nu se putea realiza o asemenea gestiune frauduloasa fara sa fi fost acoperita tocmai de organele de urmarire penala care ar fi trebuit sa ancheteze modul in care a ajns CET sa intre in insolventa cu asemenea datorii!
  De aceea, cu parere de rau, nu cred ca veti obtine satisfactie in justitie.

 6. pai justitia ii acopera... says:

  E incredibil cu ce imensa nonsalanta fosta administratie de la CET 2010 a contractat si a cumparat energie de milioane de euro fara sa mai plateasca aceste sume (fara sa existe vreodata intentia de a plati aceste sume) si sa lase fara caldura mii de oameni in acelasi timp.
  Pai daca au facturi neplatite de milioane de euro la distribuitorii de gaze si altii pentru gazul achizitionat, caldura si energie au distribuit pentru gazul achizitionat in acest timp, unde sunt banii incasati pentru caldura si energia distribuita????????? Si sa nu ne minta ca pe copiii mici dl Trbuzan ca nu sunt bani pentru ca n-a platit Chebutiu o factura de 70.000 de lei cand ei ar fi trebuit sa incaseze milioane de euro!!! Apropo, vad ca ati sters articolul ala penibil prin care incerca Tarbuzan sa arunce pisica in brate lui Chebutiu pentru o factura de 70.000 de lei sau poate chiar mai putin (nu mai tin minte exact). Ipocrizia si nesimtirea acestor talhari nu are limite!!! Chiar ne cred pe toti prosti… Din aceasta cauza eu cred ca nu o sa miste un deget organele de urmarire penala sa ancheteze modul in care a fost ruinata CET 2010. E clar, una din doua, or a fost rea-credinta si deci, delapidare, gestiune frauduloasa, etc., ori a fost prostie si incompetenta si deci, neglijenta in serviciu… Nu se poate sa se evapore niste milioane de euro chiar asa fara sa se faca cea mai elementara ancheta…

 7. pagubit 2 says:

  http://www.caon.ro/actualul-cet-ul-n-are-bani-dar-cumpara-masini/1433914
  Nu au cumparat doar gaz ,au imbunatatit si parcul de masini cu o masina; potrivit documentelor furnizate, maşina a fost cumpărată de operatorul de termoficare al urbei în 23 iunie 2014, pentru o sumă de 154.210,37 lei, adică 35.070,92 euro (la cursul stabilit de BNR în ziua facturării, de 4,3971 lei/euro)si in Iulie 2014 intra in faliment…Au facut ancheta in august si 40 % din abonatii CET nu au fost acasa, deci au bani mai putini de dat .Daca noi, resitenii, nu ne trezim, o sa ne fure astia locuintele in care stam…o mare hotie, la care autoritatile participa .Hotii! Hotii! Hotii!!!!!

 8. pai justitia ii acopera... says:

  sunt curios cum au achizitionat cei de la CET autovehiculul din moment ce aveau conturile blocate de catre executori la acel moment ????? Este clar ca fraudele s-au facut si cu lucratorii de la banci sau trezorerie intrucat acestia nu aveau voie sa elibereze alte sume de bani catre CET decat cele pentru plata salariilor angajatilor (si numai pe trei luni)!!! Asa-i in Caras-Severin, leprele astea numite politic s-au obisnuit sa delapideze si sa risipeasca banii publici de parca ar fi un drept al lor…
  Gunoaiele de la consiliul local si primarie dadeau declaratii despre cum va fi totul bine dupa ce va iesi CET din insolventa si despre cum au cerut insolventa pentru a putea sa redreseze socitatea… In realitate, ei stiau ca CET nu mai putea sa iasa din insolventa avand in vedere datoriile pe care le-au acumulat, singurul interes pentru care au bagat CET in insolventa a fost sa mai poata sa fure si sa delapideze ce se mai putea!!!
  Ce face acum DNA-ul si DIIICOT-ul? Ei chiar nu inteleg ca pe cetateni nu-i intereseaza telefonul lui Izaura si asa-zisa spaga de 300 de euro? In spete cum sunt cea a CET-ului vrem sa vedem ca DNA-ul isi face treaba nu cu mizerii de 2 lei…

 9. unul dintre multii pagubiti says:

  Cum poti sa faci ancheta sociala in luna august cand aproape toata lumea este plecata in concediu? Sunt un cetatean care a platit energie termica CET-lui in anul 2014, am aflat ca vom fi debransati, in consecinta, n-am avut alta varianta decat sa iau bani imprumut si sa cumpar centrala. Vina mea este ca am cumparat-o cu o luna inainte? Ce motiv au sa nu ma incadreze si pe mine in randul celor debransati? Care este diferenta intre mine si ei?

 10. alt pagubit says:

  ATENTIE!Toti cetatenii aflati in aceasta situatie(fosti abonati ai CET),inclusiv cei care nu au consumat energie termica in acest an,se pot adresa instantei in baza Hotararilor CL nr.400/2011,nr.49/2012 si nr.222/2012,care au pus doar conditia de achitare a taxelor locale si a facturilor la CET.Nu trebuie ca cineva de la primarie sa numere gainile,masinile, casele oamenilor si nici nu trebuie sa spuna fiecare de ce nu a locuit o perioada in apart.lui!Toti cei care au fost ultimii debransati in luna mai 2014 ,NU DIN VINA LOR,trebuie sa fie despagubiti ca si ceilalti abonati debransati anterior(incepand cu 2011).Si cum ar fi ca instanta sa impute sumele respective ,persoanelor fizice care IMPUN asemenea practica?

 11. revenire says:

  Voi ziaristii care va respectati,de ce nu faceti o simpla investigatie la Consiliul Local,cu privire la cele 3 HCL enumerate mai sus?Se va vedea f.clar ca este vorba de o DISCRIMINARE crasa intre cetateni,fosti abonati!Cititi ce contin acele Hotarari si trageti VOI concluzia,daca vreti CU ADEVARAT sa faceti lumina!Daca nu…osanale!

 12. jully says:

  Pai si acuma cum ramane, cine, cand si cat primeste?
  Numai pot astepta pana trece iarna, i-au bani imprumut si pun centrala, inseamna ca numai primesc despagubirea?
  Fiecare abonat la CET trebuie sa primeasca despagubirea asta indiferent daca a fost acasa sau nu cand sa facut ancheta, CET-ul are lista cu abonati, ce atatea anchete?