Revoltă în masă la Anina pentru școala din Brădet!

Părinții copiilor care învață în cartierul orașului s-au prezentat la cea mai recentă ședință de consiliu local, acolo unde directoarea instituției de învățământ a venit cu propunerea ca școala să fie desființată, iar elevii să fie transportați în oraș.

Lipsa banilor și subfinanțarea din sistemul de învățământ au determinat-o pe aceasta să vină cu o astfel de propunere. În plus, deși școala a fost modernizată în urmă cu doar câțiva ani, profesorii care predau la clasă sunt suplinitori. Astfel, pentru o bună derulare a procesului instructiv-educativ, dar și pentru o economie consistentă, a luat naștere propunerea de transfer a elevilor.

Opiniile consilierilor locali au fost diferite. În timp ce social-democratul Mircea Crișan a militat pentru menținerea școlii, întrucât naveta ar îngreuna viața elevilor, liberalul Ioan Burcaș a susținut că la Brădet nu se țin ore așa cum ar trebui, iar acesta ar fi un motiv bun pentru navetă la unitățile de învățământ de pe raza orașului.

,,La Brădet există o școală de ciclu gimnazial. La clasele V-VIII învață 30 de copii, care fac ore simultan. Nu sunt profesori, acolo toți cei care predau sunt profesori necalificați, sunt suplinitori, care au ocupat posturile pe perioada unui an școlar. Doamna directoare a venit cu propunerea ca acești copii, 30, să fie aduși în Anina și să fie incluși în clasele care există în școlile din oraș, astfel încât să crească nivelul învățământului. Părinții, după cum ați văzut, s-au opus zicând că este foarte greu pentru copii să facă naveta, neținând cont, totuși, de situația și de calitatea învățământului de acolo”, a explicat primarul Gheorghe Românu.

Părinții au mai motivat că drumul este prost, în ciuda faptului că executivul are în plan asfaltarea lui în 2015. ,,Este vechi, este un drum județean. Noi vrem să refacem legătura pe altă cale, prin spatele Puțului 1, acolo unde lungimea lui este de circa 2 kilometri. Vrem să îl asfaltăm pe acesta. Este cuprins în programul de investiții, de dezvoltare a orașului pentru perioada 2015-2020. Deja avem un contract cu o firmă specializată. Studiul de fezabilitate există. Este mult mai scurt, are o înclinare mult mai mare, dar cu mașinile se poate circula”, a mai adăugat edilul-șef.

În cele din urmă, proiectul de hotărâre care a vizat rețeaua școlară a unităților de învățământ pentru anul 2015/2016 a fost aprobat în forma inițială de aleșii locali, fără amendamente, ceea ce înseamnă că elevii vor continua să studieze la școala din Brădet.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/