Revista „Bocșa culturală”, aproape un sfert de veac de apariție

serban

Cifra rotundă va fi aniversată anul viitor, când se vrea marcarea jubileului, printr-un demers editorial deosebit.

Începuturile se leagă de numele lui Victor Creangă, primar al Bocșei, în perioada 1996-2000, care și-a dorit un buletin informativ, prin care primăria să comunice mai bine cu cetățenii. Așa apărea periodicul cu apariție lunară „Bocșa 2000”, publicat la Editura Timpul, din Reșița, sub directa îndrumare a editorului Gheorghe Jurma. În paralel, apărea suplimentul cultural „Ramuri”.

Din martie 2000, revista apare neîntrerupt sub denumirea actuală, cosemnând secvențe din actualitate orașului, omagiind personalități și evenimente, oferind informații de interes pentru comunitate și promovând tinere talente.

„Bocșa culturală” s-a străduit ca, în cei aproape 25 de ani, să adune în paginile sale o arhivă esențială de informații cu valoare de document istoric local, zonal, regional și, de ce nu, național. Gheorghe Jurma a rămas mereu aproape de „Bocșa culturală”.

„Acum, când pășim pragul celor 25 de ani de apariție neîntreruptă a revistei, adresăm mulțumiri celor care, într-un fel sau altul, sunt parte din această fărâmă de istorie locală. Pe parcursul întregului an 2024 așteptăm mesajele cititorilor și colaboratorilor noștri cu privire la cei 25 de ani de revistă culturală la Bocșa, pentru ca, anul viitor, să cinstim această aniversare printr-o nouă tipăritură: „Bocșa culturală 2000 – 2025”, a spus Gabriela Șerban, managerul Bibliotecii „Tata Oancea” din Bocșa, cea care s-a ocupat de apariția revistei, încă de la început.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/