Revine „piesa grea” a Ripensiei! Adrian Zaluschi este ca nou după ce s-a tratat la celebra Marijana din Belgrad

explo 1000x200

Ripensia Timișoara dă piept cu o echipă de prima ligă, Sepsi Sfântu Gheorghe, joi, în șaisprezecimile Cupei României. Roș-galbenii vin după o perioadă grea în campionat, deoarece nu au mai câștigat de patru etape. Un motiv important este legat de absența decarului, Adrian Zaluschi, din cauza unei accidentări. Fotbalistul s-a tratat însă la renumita Marjana de la Belgrad, iar efectele au fost miraculoase.

Zaluschi a făcut o ruptură musculară la aductorii piciorului stâng, de 1,5 cm. O astfel de accidentare l-ar fi ținut destul de multă vreme departe de teren. Clubul a decis să investească în recuperarea coordonatorului echipei și l-a trimis pe jucător la Belgrad, la celebra fizioterapeută Marijana Kovacevic, o vindecătoare la care vin jucători de la cluburi puternice din toată Europa. Specialitatea sa sunt rupturile musculare. „Mi-am revenit foarte repede. Am avut o ruptură de un centimetru şi jumătate, iar după patru şedinţe la ea, ruptura s-a închis şi mi-a rămas o cicatrice de 5 mm. O experienţă bună şi benefică.”, a spus Zaluschi despre tratament.

Miturile urbane spun că Marijana utilizează placenta umană sau de cal în tratamente. „Aşa spune toată lumea. Dacă s-ar spune că e cu placentă, toată lumea ar încerca, nu? Eu zic că nu e cu placenta. Nu ştiu ce să zic. Îţi pune un aparat de electrostimulare, iar în capăt are un tub în care e o soluţie roz. Te apasă pe ruptură direct şi îţi face masaj timp de o oră. Doare, pentru că te apasă pe ruptură, dar suporţi. Mă gândesc că acea soluţie intră în muşchi.”, a precizat Zaluschi despre procedură.

Cert e că ruptura a dispărut complet după doar patru ședințe. „E o femeie normală, de treabă. Când am ajuns acolo în prima zi aveam impresia că o ştiu de o grămadă de ani. Chiar te simţi ok la ea. Nu e vrăjitoare şi ce mai spune lumea. Din ce am înţeles, reţeta soluţiei a moştenit-o de la tatăl ei, că şi el făcea acelaşi lucru înainte. Nu e vrăjitorie. Şi eu auzisem că trebuie să mergi acolo, să fii pozitiv, să te gândeşti că îţi va trece. Eu, sincer să fiu, în primele două zile am crezut că nu îmi va repara ruptura, la cum simţeam durerea. Când plecam de la ea îmi era bine, după primele zile, dar spre seară mă luau durerile. Prima zi la fel, a doua zi la fel. Am cedat puţin ca moral. Am făcut şi a treia şedinţă şi a patra şi ultimele două au fost extraordinare. Când m-am ridicat de pe scaun am zis că nu mai aveam nimic. Am condus spre casă şi am mai simţit durerea după, şi acum mai simt, pentru că muşchiul e rigid şi mă mai doare. Dar important e că pe ecografie nu mai e ruptură.”, a mai povestit jucătorul.

Mijlocașul nu a făcut deplasările la Miercurea Ciuc și Farul, dar va reintra în planurile antrenorului în perioada aceasta. „Ea mi-a zis că pot relua activitatea, dar uşor. Fără şuturi la poartă, schimbări de direcţii. Dar nu m-am băgat direct, fac nişte antrenamente cu kinetoterapeutul nostru care e şi la echipa naţională. Nu e chiar cum zice ea, că după patru zile întinereşti. Mi-au mai rămas nişte hematoame, cicatrici, care se duc încet, încet.”, a mai mărturisit Zaluschi.

Partida dintre Ripensia cu Sepsi începe joi, la ora 16.30, pe Stadionul Electrica.