Revenirea lui Sorin Grindeanu în politică: „E momentul în care PSD are nevoie de toți. Nu mă dau înapoi”

Sorin Grindeanu se reîntoarce în politică și va candida la Congresul PSD de la mijlocul lunii august pentru un post de prim-vicepreședinte, a confirmat fostul premier, în această dimineață, pentru expressdebanat.ro. 

Alături de Gabriela Firea, primarul capitalei, Sorin Grindeanu face parte din echipa lui Marcel Ciolacu. Acesta din urmă candidează pentru funcția de președinte al Partidului Social Democrat la Congresul care va avea loc în 22 august.

„Îmi depun candidatura pentru prim-vicepreședinte pentru că am luat decizia să ma reîntorc în politică într-o echipă din care fac parte nu doar Marcel, eu și Gabi Firea… sunt mulți. Cred că e momentul în care PSD are nevoie de toți și e un moment în care toți trebuie să punem umărul și nu mă dau înapoi de la această chestiune”, a declarat astăzi Sorin Grindeanu.

În decembrie anul trecut, Sorin Grindeanu a participat la ședința Comitetului Executiv al PSD Timiș, în calitate de invitat special. La acea întâlnire, organizația județeană Timiș a PSD a decis că îl va susține la conducerea partidului, în cazul în care va exista o candidatură în acest sens.

Reîntoarcerea în politică înseamnă pentru Sorin Grindeanu renunțarea la postul de președinte ANCOM pe care îl ocupă din  7 noiembrie 2017. Anterior a ocupat funcția de prim-ministru al României, din 4 ianuarie 2017 până în 29 iunie 2017. Cabinetul său a fost demis prin moțiune de cenzură, după ce Grindeanu a refuzat să își dea demisia cerută pe fondul unui conflict cu Liviu Dragnea în privința remanierii guvernamentale. Ulterior a fost exclus din PSD.

Sorin Grindeanu a intrat în politică în 1996, în PDSR. În 2012 a obținut un mandat de deputat de Timiș din partea PSD, funcție din care a demisionat în 2016 pentru a fi președinte al CJ Timiș. Între 17 decembrie 2014 și 15 noiembrie 2015 a fost ministru al Comunicațiilor în Guvernul Ponta.