Revelion în gară! Caransebeșul, destinația de sărbători a oamenilor străzii!

explo 1000x200

Municipiul Caransebeș, primitor ca de fiecare dată, cum îi stă bine gugulanului, a oferit și de aceste sărbători găzduire oamenilor străzii. Deși s-au înregistrat temperaturi sub 0 grade, mai ales pe timp de noapte, în evidențele Poliției Locale figurează 30 de persoane care nu au o locuință și pe timpul zilei sunt observate în zonele aglomerate stând la mila trecătorilor.

Doar în stația CFR s-au aciuiat 6 oameni ai străzii, care au petrecut Revelionul alături de casierii de serviciu și au primit de-ale gurii din partea angajaților CFR sau câte un leu de la cei care au tranzitat stația în aceste zile.

„Am trimis un echipaj de poliție care i-a legitimat pe cei 6 oameni ai străzii. Ei nu sunt, evident, din Caransebeș, toți bărbați cu vârste de peste 40 de ani, majoritatea din Moldova, dar și din Târgu Jiu și Oțelu Roșu. Știam de existența unui bărbat care își petrece nopțile în gară, însă la controlul colegilor mei, acel tânăr cu probleme medicale nu era în gară și am avut surpriza să constatăm un număr record de oameni necăjiți care au oprit cu trenul în gara noastră. Ei au fost legitimați și cel mai probabil vor urca într-un tren cu altă destinație. Legea este destul de permisibilă în legătură cu oamenii străzii. Sunt tacit acceptați de populație și doar dacă sunt constatate acte de violență, de cerșetorie, sau deranjarea liniștii publice, atunci se iau măsuri, însă nu a fost cazul până acum”, ne-a precizat Irina Manole, șefa Poliției Locale Caransebeș.

banner 970 x 250