REVELAŢIE. Adevărata faţă a lui Sorin Grindeanu! Premierul bănăţean nu mai execută ordinele găştii lui Dragnea!

Moment istoric pentru România ultimilor 50 de ani şi mai bine! Primul-ministru al ţării nu mai execută comenzile liderului Marelui Partid şi cere demisia acestuia! Unicul premier bănăţean din istoria României, Sorin Grindeanu, ne-a redat mândria de a fi bănăţeni!

După şedinţa de ieri a Comitetului Executiv al PSD, în care toţi cei 65 de membri prezenţi au votat cum le-a cerut liderul Liviu Dragnea, am fost anunţaţi de preşedinţii PSD şi ALDE că Guvernul Grindeanu nu mai are sprijinul coaliţiei. Şi că aşteaptă ca Sorin Grindeanu să-şi anunţe demisia din funcţia de prim-ministru.

Răspunsul a venit câteva minute mai târziu de la premierul Grindeanu, aproape de miezul nopţii de miercuri, 14 iunie. Iată o parte din declaraţiile acestuia:

„Vreau să le mulţumesc tuturor românilor pentru susţinere, sunt impresionat de toate mesajele pe care le-am primit. Le mulţumesc primarilor şi membrilor PSD care m-au sunat şi mi-au trimis mesaje, romănilor care mi-au trimis mesaje pe Facebook“.

„Sunt în PSD de 21 de ani, colegii mei din Timiş ştiu că de multe ori le spuneam că PSD nu e pe CF-ul (Cartea Funciară, n.r.) nimănui, nici al lui Sorin Grindeanu, nici al lui Liviu Dragnea. Forţa acestui partid a stat şi stă, dovada alegerile din 11 decembrie, în sutele de mii de membri care au muncit şi ne-au dus spre victorie“.

„Vreau să clarific câteva lucruri din CEx. În primul rând, vreau să le transmit multora din colegii mei că imi pare rău că au trecut prin această experienţă neplacută. Nu e prima, au mai existat experienţe de acest tip în ultimul an, un an şi jumătate, în partid. Ştiu tot ce s-a întâmplat şi înainte de CEx, vreau să îmi cer scuze că au ajuns să trăiască o asemenea experienţă“.

„Eu, ca premier al României, am văzut pentru prima dată această evaluare în această seară. Eu cred că această evaluare trebuia să fie făcută prin dialog cu mine, ca premier, și în al doilea rând, cu fiecare ministru în parte”.

„Pe primul trimestru, Guvernul avea de implementat 46 de măsuri, iar pe al doilea, 54. Din acestea, adunate, în acest moment 54 au fost îndeplinite 100%, 34 sunt în derulare, iar cele neîndeplinite, nu sute, cum s-a spus, sunt 9”.

„În toată această perioadă şi în această seară mi s-a propus şefia mai multor instituţii ale statului doar ca să îmi dau demisia sau chiar să fac parte din viitorul guvern. (…) Domnul Dragnea spunea că nu vrea să plec, dar încerca să mă convingă să accept alte funcţii (…). Este dorința unui singur om de a avea toată puterea. (…) I-am propus domnului Dragnea să ne dăm amândoi demisia după acest presupus eşec. Nu am văzut că s-a întâmplat”.

„Nu îmi dau demisia. Şi vă spun şi de ce. Am obligaţia să mă comport responsabil faţă de România şi faţă de partidul din care fac parte. Acest guvern e Guvernul României, nu e guvernul CEx-ului! Şi cred că toţi trebuie să ne simţim responsabili de acest lucru, şi eu mă simt responsabil! Îmi voi da demisia atunci când preşedintele Iohannis, după consultări cu partidele, va numi un premier, cu nume şi prenume, din partea partidului care a câştigat alegerile, iar acel partid e PSD“ – a declarat premierul Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu a fost întrebat, în cadrul conferinţei de presă susţinute la Palatul Victoria, dacă ar mai accepta în prezent ca OUG 13 să fie adoptată de guvernul său. „OUG 14, sigur!”, a răspuns Grindeanu, referindu-se la ordonanţa care a abrogat OUG 13! Cu alte cuvinte, Sorin Grindeanu nu ar mai promova actul normativ care să îl scape pe Liviu Dragnea de o a doua condamnare penală, care l-ar putea trimite pe acesta în puşcărie!