Reușită a ecologiștilor de la NERA în fața Hidroelectrica. Se interzice începerea lucrărilor la aducțiunea secundară Bistra – Lac Poiana Mărului

Garda Națională de Mediu Caraș-Severin interzice continuarea lucrărilor la aducțiunea secundară Bistra, Lacul Poiana Mărului, luând în calcul impactul pe care anumite proiecte publice și private îl au asupra mediului.

Inspectorii Gărzii de Mediu au efectuat un control în zonă, în 16 ianuarie, în urma unei sesizări cu privire la începerea lucrărilor ilegale de captare a râului Bistra pe raza comunei Băuțar, de către SC Hidroelectrica prin contractorul Hidroconstrucția SA.

În urma controlului efectuat s-a constatat pregătirea platformei tehnologice din zona Bucova în vederea demarării lucrărilor. Deoarece conducerea Hidroelectrica din Caransebeș nu a putut prezenta la data controlului actul de reglementare emis de către Agenţia pentru Protecția Mediului (AMP) Caraș-Severin, pentru proiectul AHE Bistra Poiana Mărului – Ruieni – Poiana Ruscă, aducțiunea secundară Bistra – Lac Poiana Mărului, în conformitate cu legislația de mediu, s-a dispus măsura de interzicere a începerii lucrărilor la aducțiunea secundară Bistra – Lac Poiana Mărului”, se menționează într-un comunicat emis de către Garda de Mediu Caraș-Severin, primit de către Grupul Ecologic de Colaborare NERA și dat publicității.

Menționăm că ultimul act de reglementare emis de către Agenția pentru Protecția Mediului a fost în 2012 pentru captare secundară Bistra, scoatere definitivă și temporară din fondul forestier. De asemenea la Agenția de Protecția Mediului nu a fost solicitat acordul de mediu pentru acest proiect.

Aducțiunea secundară Bistra-Lac Poiana Mărului face parte din obiectivul de investiții Amenajarea Hidroenergetică Bistra-Poiana Mărului-Ruieni-Poiana Ruscă, proiect ce are ca scop punerea în valoare a potențialului hidroenergetic al zonei, estimat la 501 GWh/an.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

FOTO: Poiana Mărului – Caraș-Severin

 

 

 

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/