RETIM vine cu o serie de sfaturi utile cu privire la modul în care poate fi colectat polistirenul folosit pentru ambalaje.
Operatorul de salubritate RETIM informează populația cu privire la faptul că polistirenul folosit pentru ambalaje necesită o gestionare specială din cauza impactului său asupra mediului. Asta pentru că se descompune extrem de greu, poluând mediul pentru sute de ani.
Pe de altă parte, acest material este 100% reciclabil, contribuind astfel la reducerea deșeurilor și economisirea resurselor naturale.
RETIM explică și care sunt regulile esențiale pentru colectarea polistirenului.
„Colectezi polistirenul separat de alte deșeuri. Te asiguri că deșeurile de polistiren sunt curate și uscate. Depui polistirenul în saci transparenți, nefărâmițat. Aduci deșeurile de polistiren la centrele de colectare prin aport voluntar disponibile în localitatea de care aparții. Atenție! Polistirenul din construcții se supune altor reguli și nu se poate preda la centre”, a detaliat operatorul de salubritate.
Primăria Timișoara, în parteneriat cu RETIM, pune la dispoziția locuitorilor următoarele centre:
Dacă locuiești în altă localitate din județul Timiș, poți contacta primăria de care aparții, pentru a solicita detalii despre locațiile de colectare a acestor tipuri de deșeuri.