Peste 5 milioane de țigări de contrabandă, descoperite în Timiș de DIICOT

tigari de contrabanda timis
stiri si publicitate cu Casino Herculane by sungarden

DIICOT Caraș-Severin a făcut, marți, 7 percheziții în Timiș. Au găsit peste 5 milioane de țigări de contrabandă, ascunse într-un imobil și o remorcă frigorifică.

Anchetatorii spun că contrabandiștii au început afacerea la începutul anului. Au format un grup infracțional organizat și au pus la punct toate detaliile, de la colectarea, transportul, depozitarea şi vânzarea țigărilor fără timbru.

„Din cercetările efectuate a reieșit că pe parcursul anului 2024 pe raza județului Timiș  s-a constituit și a acționat un grup infracțional organizat specializat în contrabanda cu ţigări, constituit pe două paliere, de aprovizionare și de distribuție. Din probatoriul administrat a reieșit faptul că trei inculpați, sprijiniți de alte persoane, s-au aprovizionat cu țigaretele de contrabandă, urmând ca acestea să fie distribuite fie de la locațiile de depozitare, fie în anumite locuri de întâlnire, prin predare personală”, a transmis DIICOT.

La descinderi au fost găsite 5.245.000 de țigarete netimbrate, 48 de cartușe calibru 9 mm, precum și alte mijloace de probă.

promovare banner maxagro Stiri cu Muzeul din Timisoara

„Procurorii  Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Caraș-Severin au dispus reținerea a 2 inculpați, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat în scopul comiterii infracţiunii de contrabandă constând în colectarea, deţinerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mãrfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandã sau sunt destinate săvârşirii acesteia. În sarcina unuia dintre inculpați s-a reținut și comiterea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor”, mai aflăm de la anchetatori.

Arme și bani, descoperite de DIICOT în Timiș

Arme și bani, descoperite de DIICOT în Timiș

 

Stiri si Publicitate, joburi in Timisoara si Resita STPT job 1000x200 Stiri si Publicitate in Timisoara si Resita 1000x100 edb
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/