RETIM vine cu o serie de informații utile despre modul în care se colectează ambalajele produselor cosmetice, pentru a putea fi reciclate ulterior.
RETIM îi informează pe locuitorii din județul Timiș cu privire la modul corect de colectare a ambalajelor cosmetice, pentru ca acestea să poată fi reciclate ulterior.
„Prin gesturi mici, putem contribui împreună la traseul pe care deșeurile generate de noi zilnic îl vor avea. Pentru a vă asigura că ambalajele pot fi reciclate, este important să le colectați separat”, a transmis operatorul de salubritate.
Mai precis, reprezentanții RETIM precizează faptul că: ambalajele din sticlă se golesc și se spală foarte bine, pentru a nu prezenta urme de grăsime sau alte substanțe, apoi se depozitează în clopotele stradale verzi; recipientele din plastic, după ce se golesc de conținut, se clătesc, se strivesc și se depozitează în sacul/pubela galbenă; recipientele din aluminiu, după golire și clătire, dacă sunt necontaminate cu urme de produs, se depozitează în pubela/sacul galben; ambalajele de hârtie și carton, fără urme de grăsimi sau alte substanțe, se depozitate, după pliere, în pubela/sacul galben; etichetele pot rămâne, acestea se înlătură prin procedee speciale în unitățile de reciclare.
„Deveniți un profesionist al colectării separate corecte și evitați ca deșeurile dvs. reciclabile să se piardă în pubelele necorespunzătoare. Depune separat! Trăiește curat”, a informat RETIM.