Rețete tradiționale din Banat, în meniurile restaurantelor din Timișoara

explo 1000x200

Rețete vechi din bucătăria tradițională bănățeană se vor afla, începând din această săptămână, în meniurile mai multor restaurante din Timișoara, în premieră.

„Gustă diversitatea în grai bănățean” este numele proiectului care a fost lansat în această săptămână cu scopul promovării rețetelor tradiționale din Banat prin intermediul restaurantelor din Timișoara și din județul Timiș. Astfel, în premieră, rețete vechi din bucătăria tradițională din Banat se vor afla în meniurile restaurantelor timișorene pentru a fi oferite turiștilor care aleg să viziteze orașul.

În total, în proiect s-au înscris deja 12 restaurante din Timișoara, plus o terasă aflată lângă pista de biciclete Timișoara-Serbia. Astfel, turiștii vor avea posibilitatea de a gusta, alături de mici sau ciorbă de văcuță, și borândăul, lacșele sau zama de părădaisă cu tăiței.

De asemenea, în cadrul proiectului va fi realizată o hartă cu traseul restaurantelor care promovează rețetele din bucătăria tradițională bănățeană, material care va conține toate datele de contact necesare pentru turiști. Totodată, urmează inserarea și promovarea gratuită a afacerilor în platforma digitală Discover Timiș, dar și tipărirea acestor rețete într-o lucrare bilingvă.

tmc 640

Proiectul are scopuri multiple, cele mai importante fiind acelea de a sublinia multiculturalitatea destinației noastre prin intermediul culturii gastronomice a regiunii și de a oferi oamenilor de afaceri din industria Horeca susținere și oportunitatea promovării business-urilor pe care le reprezintă”, a informat Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș.

Rețetele propuse spre promovare prin intermediul proiectului fac parte dintr-o colecție adunată pe parcursul a 15 ani de profesorul Mărioara Pisat. Proiectul este derulat de Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș, profesorul Mărioara Pisat și Asociația Patronală Horetim.