Unele dintre cele mai grele decizii sunt acelea care vizează alimentația și stilul de viață ale fiecăruia dintre noi. Fie că vorbim despre sport sau alimentele pe care le consumăm zi de zi, dificultatea de a opta pentru varianta cea mai sănătoasă ne pune de cele mai multe ori în fața faptului împlinit și anume de a face lucrurile în grabă și cu rezultat zero.
Gama de rețete sănătoase este diversificată, pe gustul oricărei persoane care decide să schimbe macazul în viața sa. Loredana Guran, specialistul în nutriție de la Natur House Reșița a pregătit și pentru astăzi două rețete de sezon, sănătoase și pline de prospețime:
CREMĂ DE BRÂNZĂ
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se mixează brânza cu mierea și laptele praf. Pentru un gust mai dulce, se poate adăuga fructoză. Preparatul se păstrează la frigider. Se presară scorțișoară pudră. Se servește în cupe cu multă poftă.
SALATĂ DE SFECLĂ ROȘIE CU BRÂNZĂ
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se aleg sfecle de mărime mijlocie, de culoare mai închisă, se spală de pământ, se așează într-o oală și se toarnă peste ele apă (cât să acopere). Se fierb până se pătrund ușor cu furculița, în funcție de preferința texturii. Se lasă să se răcească, se curăță de coajă și se taie în cubulețe. Separat se amestecă, energic, uleiul cu sucul de lămâie. Sosul format se toarnă peste sfecla tăiată. Adăugăm brânza tăiată cubulețe și verdeața tocată fin.
Cabinetul Natur House din Reșița, situat pe Bulevardul Republicii nr. 22, sc. E, parter vă așteaptă în fiecare zi, de luni până vineri, pentru consultații și ajutor specializat din partea specialistului în nutriție Loredana Guran. Programări telefonice se pot face la numărul de telefon 0770 457 030.
Pentru că sănătatea este cea mai importantă, Express de Banat, împreună cu partenerii de la Natur House Reșița, publică în fiecare zi de sâmbătă câte un articol legat de nutriție și, de asemenea, vă invită la concurs pe pagina de Facebook Express de Banat.