UPDATE. Rețea de trafic de migranți, destructurată după descinderi în Timișoara și București!

Polițiștii de frontieră și mascații i-au pe sus în această dimineață pe mai mulți indivizi suspectați că fac parte dintr-un grup infracțional organizat care a introdus ilegal mai mulți migranți în țară pe care ulterior i-a ajutat să ajungă în Ungaria. La fel de ilegal!


Nu mai puțin de 16 adrese din Timișoara și capitală au fost vizate de acțiunea din această dimineață, acțiune coordonată de un procuror DIICOT. În cauză au fost emise deja mai multe mandate de aducere, acuzațiile reținute fiind constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi. Organele de cercetare penală spun că migranţii, în general proveniți din Siria, după ce au trecut prin taberele de refugiați din Turcia și Grecia, erau aduși în Bulgaria. Intrau ilegal în România sprijijniți de grupul infracțional, apoi treceau frontiera cu Ungaria, prin aceleași mijloace.

UPDATE, ora 13.10

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră informează, printr-un comunicat de presă, că polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Timişoara, împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenţie Vlad Ţepeş a Jandarmeriei Bucureşti, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au destructurat o grupare infracțională specializată în trafic de migranți. Au fost duse la audieri 24 de persoane. 

La data de 29 noiembrie a.c., polițiștii de frontieră împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au efectuat percheziții la 15 locaţii de pe raza judeţului Timiş, aparţinând membrilor unei grupări infracționale, specializată în trafic de migranți. Gruparea, formată din cetăţeni români şi străini (Egipt, Siria şi Turcia), a acţionat, în perioada 2017-2018, atât pe teritoriul României, cât și pe teritoriul Turciei, Bulgariei, Serbiei şi Germaniei.

„Din cercetări a reieșit că activitatea infracțională a grupării presupunea tranzitarea migranţilor pe ruta Turcia-Bulgaria-Serbia-România, adăpostirea și cazarea acestora la mai multe adrese din judeţele Timiş şi București. Pe teritoriul României grupurile de migranți erau călăuzite spre frontiera de vest, în vederea trecerii ilegale a acestora, ascunși în mijloace de transport, cu intenţia de a ajunge pe teritoriul statelor din spaţiul Schengen, unde erau sfătuiți să solicite azil. În urma administrării probatoriului, s-a  stabilit ca gruparea infracţională a traficat  peste 300 migranți,  de origine afro-asiatică“, transmite IGPF.

Poliţiştii de frontieră au depistat mai multe transporturi de migranti, majoritatea fiind găsiţi ascunşi în camioane, care încercau să iasă din ţară pe la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac. În urma percheziţiilor efectuate, 24 persoane au fost aduse la audieri şi au fost dispuse luarea măsurilor legale. Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorilor DIICOT –Structura Centrală, membrii grupării fiind cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranţi și constituire a unui grup infracţional organizat.

banner 1000 x 100 hd