Rețea de spărgători de mașini, coordonată de la Caransebeș și destructurată în județul Dolj

O rețea de spărgători de mașini coordonată de la Caransebeș și care acționa în mai multe județe din zona de vest a țării a fost destructurată de către polițiștii din Dolj şi Hunedoara.

Doi tineri, în vârstă de 17, respectiv 19 ani, din Călan, judeţul Hunedoara, au fost depistați în noaptea de sâmbătă spre duminică, imediat după ce au sustras o autoutilitară şi încercau să părăsească municipiul Craiova. Prin extinderea cercetărilor, oamenii legii au stabilit că, în urmă cu trei zile, cei doi tineri fuseseră transportaţi din Caransebeş în Craiova de către J. Enok, de 34 de ani, din Caransebeş, cu scopul de a sustrage o autoutilitară, asigurându-le instruirea şi logistica necesare comiterii faptei, după care a părăsit municipiul Craiova. Cei doi tineri au identificat o autoutilitară şi după ce au pătruns în autovehicul, prin spargerea geamului lateral, au instalat un dispozitiv electronic cu ajutorul căruia au pornit autoutilitara, iar imediat după comiterea faptei, tinerii s-au deplasat pe mai multe străzi din Craiova, fiind identificaţi şi blocaţi în trafic de poliţiştii doljeni.

Imediat după prinderea hoților, J. Enok a fost depistat în Oţelul Roşu, fiind condus la sediul IPJ Dolj, pentru continuarea cercetărilor. Anchetatorii au pus în mişcare acţiunea penală faţă de cei trei suspecţi sub aspectul comiterii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, furt calificat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi complicitate la infracţiunea de furt calificat. Cei trei membri ai grupului au fost reţinuţi pentru 24 ore şi prezentaţi magistraţilor Tribunalului Dolj care au dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 zile, aceştia fiind introduşi în arestul IPJ Dolj.

leader board 728 x 90 px