NEWS ALERT. Refugiați din Orient, descoperiți la Berliște! Căutau adăpost în biserică!

Doi bărbați, cel mai probabil refugiați din țările Orientului Mijlociu, au fost ridicați astăzi de Poliția de Frontieră din Oravița!

Cei doi fugari au fost identificați pe raza comunei Berliște, în timp ce încercau să-l găsească pe preot. Sorin Paul, directorul școlii, este cel care le-a ieșit inițial în cale. „Vorbeau italiană și franceză. M-au întrebat cum pot să-l găsească pe preotul satului. Atunci au venit cei de la Poliția de Frontieră”, a povestit directorul școlii.

Refugiații păreau foarte obosiți, erau murdari și flămânzi, semn că au trecut zile bune de când aleargă spre civilizația din Occident.

leader board 728 x 90 px

UPDATE, ora 12.20

Polițiștii de frontieră au consemnat oficial trecerea ilegală a frontierei de stat. În urma cercetărilor, s-a constatat că cei doi nu sunt din Orientul Mijlociu, ci din Kosovo. „În data de 04.10.2016, în jurul orei 11.20, o patrulă din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Naidaş, judeţul Caraș-Severin, care executa misiuni de supraveghere pe direcţia localităţii de frontieră Berlişte, a observat două persoane care se deplasau pe jos, peste câmp, dinspre Serbia spre România. Imediat poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică, fiind depistate două persoane de sex masculin, care au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că bărbaţii sunt cetăţeni din Kosovo, în vârstă de 34, respectiv 29 ani şi nu deţineau documente asupra lor. Aceştia au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia în România cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei”.

Cei doi sunt cercetați pentru trecerea frauduloasă a frontierei de stat, fiind anunțate și autoritățile sârbe. Cercetările se desfășoară în comun.

Foto arhivă: opiniatimisoarei.ro