Rețea de gaz și în Jupa? Felix Borcean are în plan un nou proiect

După ce a selectat zonele Valea Cenchii, Teiuș și Gară într-un proiect de introducere a rețelei de gaz cu bani de la bugetul local, primarul Felix Borcean a adus în atenția consilierilor locali un proiect, în care, de acest serviciu ar beneficia și locuitorii zonei periurbane Jupa.

Propunerea a fost votată în unanimitate, după ce edilul a explicat aleșilor locali că în acest fel, în următorii ani toate zonele municipiului Caransebeș vor beneficia de rețea de gaze naturale.

Pe aceste proiecte există un număr de locuitori pentru care se poate cere finanțare. Și cum noi deja avem un proiect care va fi finanțat de la bugetul local, ne-am gândit că o asociere cu UAT-urile din zona Caransebeșului le-ar ajuta și pe aceste primării să obțină finanțarea dar și pe noi pentru zona Jupa, pe care nu am cuprins-o în proiectul cu cele trei zone Valea Cenchii, Teiuș și Gară”, ne-a precizat Felix Borcean.

leader board 728 x 90 px

Proiectul „Înființarea, extinderea rețelelor de distribuire a gazelor naturale în municipiul Caransebeș, sat aparținător Jupa și localitățile Buchin, Bolvașnița, Bucoșnița” va fi depus spre finanțare în cadrul programului Operațional Infrastructura Mare 2014-2020, Axa prioritară 8, sisteme inteligente și sustenabile de transport al energiei electrice și gazelor naturale. În acest scop a fost semnat un acord de parteneriat între Primăria Caransebeș și cele trei primării: Bucoșnița, Bolvașnița și Buchin.

Proiectul presupune, în cadrul programului de finanțare construirea unor rețele inteligente de distribuție gaze naturale, inclusiv instalațiile, echipamentele și dotările aferente funcționalității inteligente. De asemenea se vor construi stațiile de reglare, măsurare, predare a gazelor naturale și racordul la sistemul de transport existent, inclusiv în scopul alimentării unei rețele inteligente de distribuție. Proiectul presupune inclusiv construirea branșamentelor către consumatorii casnici până la limita proprietății publice.

Solicitarea acordului de parteneriat între primării a venit din partea primarului comunei Buchin Gheorghe Coilă