Restaurarea Castelului Huniade, pe lista PNRR. CJT așteaptă 3,5 milioane euro

48026442571 10964a9f12 k

Restaurarea Castelului Huniade primește finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Consiliul Județean Timiș a trimis cerere pentru 3,5 milioane de euro.

Deși inițial obiectivul a primit finanțare numai pentru promovare, la apelul 3 a intrat pe listă și pentru restaurare. Astfel, o parte din suma necesară reabilitarii celei mai vechi clădiri istorice din centrul Timișoarei poate veni din PNRR. CJ Timiș a trimis cererea de finanțare care este acum în evaluare.

„Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat finalizarea procesului de evaluare propuneri de obiective în vederea includerii în cele 12 rute turistice/culturale în cadrul programului România Atractivă și a publicat listele cu obiectivele selectate în vederea promovării și a restaurării, în cadrul celui de-al treilea apel, obiectivul Castelul Huniade, azi Muzeul Banatului propus de către Județul Timiș a fost inclus în lista cu obiectivele care au obținut punctaj la secțiunea restaurare”, aflăm din proiectul de hotărâre.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Valoarea maximă eligibilă din Planul Național de Redresare și Reziliență este în cuantum de 18,4 milioane de lei, fără TVA. Este nevoie însă de 40 de milioane de euro pentru refacerea întregului castel.

Consiliul Județean Timiș a reușit însă să câștige finanțare pentru consolidarea seismică. Din programul național va primi 30 de milioane de lei pentru a pune la adăpost castelul de eventuale cutremure. Autoritățile mai speră să primească fonduri și din alte surse.

banner maxagro