Restaurare și eficiență energetică prin PNRR, în Timiș

primaria deta

Clădirea Primăriei Deta va fi restaurată și va deveni și eficientă energetic cu fonduri din PNRR. Autoritățile au lansat licitația pentru găsirea unui constructor.

Pentru contractul de execuție a lucrărilor „Eficientizare energetică prin reabilitare clădire sediul Primăriei Oraș Deta” pornește de la 2,3 milioane de lei, fără TVA.

Lucrarea nu este simplă. Ornamentele de pe fațadă trebuie restaurate, iar elementele istorice din interior păstrate. Vorbim despre o scară cu elemente arhitecturale sau sobele de teracotă.

„Prin excuția lucrărilor se dorește a se realiza creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei pentru sediul Primăriei orașului Deta, prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, reducerea consumului anual de energie primară și promovarea utilizării surselor regenerabile de energie, contribuind astfel la creșterea gradului de civilizație, la protejarea mediului înconjurător și indirect la înfrumusețarea orașului, proceduri prin care se urmărește apropierea de standardele europene, cu directe implicații benefice în asigurarea unui climat sănătos de conviețuire în cadrul comunității locale și cu un impact pozitiv asupra creșterii încrederii locuitorilor din cadrul orașului în instituțiile statului”, aflăm din fișa de date a licitației.

Pe acoperiș se vor monta și panouri solare, astfel ca instituția să fie independentă energetic și facture la energie să fie mult mai mică.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

„Implementarea acestui proiect va aduce beneficii semnificative atât din punct de vedere al economisirii energiei cu impact financiar semnificativ asupra bugetului local, prin reducerea consumului anual specific de energie pentru încălzire cu cel puțin 44% în comparație cu consumul anual de energie pentru încălzire anterior renovării, cât și din punct de vedere al protecției mediului, prin utilizarea de surse de energie regenerabilă, respectiv scăderea indicelui de emisii echivalente CO2. Valoarea totală a proiectului: 3.592.836.53 lei inclusiv TVA, din care valoarea eligibilă din PNRR – 3.019.190,36 lei și 573.646,17 lei valoare TVA aferentă cheltuielilor eligibile din PNRR, suportată de la bugetul de stat”, transmite Primăria Deta.

Firmele interesate se pot înscrie la licitație până în 11 aprilie, la ora 15:00.

 

banner maxagro