Reșițenii sunt chemați să alerge pentru a promova un stil de viață sănătos

large group of multi generation people running a race competition in nature.

Finalul lunii septembrie aduce în prim-plan o nouă ediție a crosului „Inimă de Leu”, un eveniment care promovează activitatea fizică în rândul reșițenilor de toate vârstele.

La inițiativa Federației Mondiale a Inimii și sub patronajul Organizației Mondiale a Sănătății și al UNESCO, data de 29 septembrie reprezintă Ziua Mondială a Inimii, motiv pentru care, în luna septembrie, cluburile Lions din întreaga țară promovează mișcarea, sub îndrumarea Lions Club District 124 România.

Astfel, în data de 30 septembrie, cu începere de la ora 13.00, pe stadionul de atletism de la Intim, din Lunca Bârzavei, se va desfățară la Reșița o nouă ediție a crosului „Inimă de Leu”, care se adresează tuturor iubitorilor de mișcare și care are drept obiectiv reducerea riscului bolilor cardiovasculare. Startul se va da la ora 13.30, iar înscrierile încep cu ora 13.00. Premiile constau în diplome, medalii, cupe și tricouri.

Evenimentul  este organizat de Clubul  Lions Reșița Kindness, Club Lions Onix Reșița și Club Lions Reșița Montană, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin, Primăria Reșița și Centrul de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Caraș-Severin.  „Acțiunea se adresează persoanelor de toate vârstele, care doresc să tragă un semnal de alarmă împotriva acestor multitudini de boli care afectează inima și vasele de sânge, precum şi celor care doresc sa sprijine activ proiectele caritabile inițiate de Cluburile Lions din Reșița prin donații şi sponsorizări.”, transmit organizatorii.