Reşiţenii sunt aşteptaţi la Marşul pentru Viaţă

Evenimentul prilejuit de sărbătoarea Bunei Vestiri se desfăşoară simultan în zece oraşe din ţară. Anul acesta, şi reşiţenii sunt invitaţi să manifeste pentru valorile tradiţionale, familie şi o societate sănătoasă.

„Marşul pentru Viaţă” este un eveniment care se desfăşoară anual, concomitent, în mai multe oraşe din România, în jurul datei de 25 martie, când se sărbătoreşte Buna Vestire.  Manifestarea este organizată de asociaţii ale societăţii civile, în colaborare cu instituţii şi comunităţi religioase. “Ne adresăm tuturor celor care doresc o schimbare morală – și în primul rând tinerilor – pentru ca împreună să cerem stoparea genocidului avortului, care durează de 55 de ani și a înregistrat oficial mai mult de 22.000.000 de victime. Noi înșine suntem supraviețuitori ai legalizării avortului în România, în 1957, dar şi oferirea de alternative la avort prin susținerea femeilor în dificultate, prin încurajarea economică a natalității și prin încurajarea adopției. Sprijinirea familiilor cu copii cu afecțiuni genetice și congenitale”, se arată în manifestul Marşului pentru Viaţă.

La Reşiţa, marşul începe la ora 12.00, în faţa Primăriei, şi continuă pe traseul Bulevardul Revoluţia din Decembrie- Triaj-Intim-Spitalul Judeţean. Evenimentul este organizat de  Parohia Romano-Catolică Preasfânta Treime.