Reșițenii plătesc până și apa de ploaie! Primarul Popa, înjurat din cauza lui Stepanescu și a lucrărilor de proastă calitate!

Actualul edil-șef al Reșiței ia încă o măsură nepopulară, cu riscul de a pierde din capitalul de imagine, dar spune că doar așa orașul va scăpa de inundațiile de care are parte acum la fiecare ploaie mai serioasă.

Tot mai multe zone din municipiul reședință de județ intră sub apă pe timp de ploaie, iar rezolvarea problemei înseamnă bani. Bani pe care primarul Nelu Popa se vede nevoit să-i scoată din buzunarele reșițenilor, sub forma unei taxe obligatorii. Primăria Reșița și Aquacaraș și-au disputat în instanță obligația colectării apelor pluviale, primarul de la acea vreme, Mihai Stepanescu, încercând să-i forțeze mâna în acest sens directorului operatorului de apă și canalizare, Anatoli Liber. A câștigat Aquacarașul, astfel că obligația colectării apei de ploaie și a celei rezultate în urma topirii zăpezii revine Primăriei Reșița.

Nelu Popa, care și-a început mandatul în apă până la genunchi, cunoaște deja foarte bine situația din teren. „Pe parcursul lucrărilor făcute pe bani europeni trebuiau despărțite cele două rețele de preluare a apelor menajere și a celor pluviale și meteorice. Nu numai că nu s-a întâmplat așa, dar s-au făcut și câteva greșeli grave de către angajații Aquacaraș care au obturat rețelele pluviale, iar când s-a făcut celebra asfaltare, pe vremea lui Mihai Stepanescu, muncitorii au trecut și ei cu asfaltul peste aceste rețele, obturându-le și ei. Din această cauză, orașul este inundat după fiecare ploaie. Această canalizare nu mai poate face față, iar noi nu putem rămâne indiferenți față de tot ce se întâmplă sub ochii noștri“, a explicat primarul Popa.

În aceste condiții, spune edilul-șef, e neapărat nevoie de un nou sistem de preluare a apelor pluviale. Costurile vor fi suportate de reșițeni, nu din bugetul local, ci din propriile buzunare. „Știu că unii mă vor înjura pentru această taxă, care nu reprezintă o noutate în materie. Și în alte orașe ale României, chiar și în Banat, ea există de mai mult timp. În prezent, rețelele de canalizare preiau și apa de ploaie și nu este normal să se întâmple așa, pentru că stația de epurare nu a fost proiectată să prelucreze de-a valma apele menajere și cele de ploaie“, a afirmat primarul Reșiței.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/