Alina Vuc: „Îmi pare rău că nu am făcut un meci mai bun”

Aflată la prima sa participare la Jocurile Olimpice, reșițeanca Alina Vuc a ieșit din competiție mult mai devreme decât ne-am fi așteptat. Luptătoarea noastră a fost învinsă în primul tur al categoriei 48 kg, de Vinesh Vinesh, din India.

Reșițeanca a dat dovadă de tărie de caracter, recunoscând superioritatea adversarei sale, pe care a întâlnit-o pentru prima oară în cariera sa. La nici 23 de ani, Alina Vuc nu dezarmează și se gândește acum la viitoarele competiții la care va participa, iar Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020, pot constitui un punct de referință din cariera sportivă a reșițencei.

„Adversara mea a fost mult mai puternică, iar acest lucru m-a incomodat foarte tare. Nu m-am mai luptat cu această sportivă, dar o știam. Este prima oară când particip la Jocurile Olimpice și îmi pare rău că nu am făcut un meci mai bun. În categoria mea sunt fete mai mari ca vârstă decât mine și cu mai multă experiență, dar asta nu e o scuză pentru mine. Am de muncit în continuare și să îmi fac treaba cât mai bine”, a declarat Alina Vuc pentru Radio România Actualități.

leader board 728 x 90 px

Primul antrenor al Alinei Vuc, Nicolae Constantin, de la Clubul Sportiv Municipal Reșița, speră ca fosta sa elevă să treacă peste acest moment cât mai repede. „Recunosc că aveam mari speranțe înaintea Jocurilor Olimpice, știu potențialul sportivei Alina Vuc. Dar tot așa sper acum că Alina va trece peste acest moment și va prinde curajul de care are nevoie pentru a izbândi. Alina nu se dă bătută așa ușor”, a spus Nicolae Constantin.

Foto: Toshifumi KITAMURA (gettyimages)