Reșițenii întâmpină Ziua Morților cu tarife mărite!

În ședința Consiliului Local Reșița de marți, ultima zi a lunii octombrie, consilierii au aprobat majorarea tarifelor practicate de Direcția pentru Întreținerea și Repararea Patrimoniului Consiliului Local al Municipiului Reșița.

„Am fost într-o deplasare la nivel de țară și am urmărit cum se desfășoară activitățile în alte cimitire. Am observat că acolo, față de ce avem noi acum, ca și prestații de servicii, care sunt minimale la Reșița, în alte părți serviciile pentru care pot opta urmașii celor defuncți erau mult mai multe și variate, adică cetățenii aparținători puteau să obțină mai multe activități. Ne-am propus să venim și noi în întâmpinarea cetățenilor municipiului nostru cu activități pe care pot să le solicite primăriei și, nu în ultimul rând, prin aceste activități suplimentare să creștem și veniturile pe care le aducem Primăriei”, a precizat Ovidiu Almăjan, șeful Serviciului Public Direcția pentru Întreținerea și Repararea Patrimoniului Consiliului Local Reșița.

Astfel, închirierea capelei mortuare din cimitir va costa de astăzi 2,13 lei/oră. Iar cei care vor să o închirieze sâmbăta vor plăti un „tarif de înmormântare” de 33 de lei, iar duminica, de 44 de lei. De asemenea, reșițenii vor putea scăpa de grija îngrijirii mormintelor celor dragi dacă vor plăti un preț de 84,81 de lei anual pentru fiecare loc de veci întreținut.