Reșițenii curăță zăpada adusă de Codul Galben

Reșițenii care locuiesc la case, dar și asociațiile de locatari sunt obligate de Consiliul Local Reșița să curețe zăpada din fața caselor. În caz contrar, se aleg cu amenzi. Dincolo de bucuria primei zăpezi abundente din această iarnă, reșițenii s-au pus pe treabă.

Ninsoarea adusă de Codul Galben i-a scos în stradă pe reșițeni, care trebuie să curețe zăpada din fața caselor. Deși centrul orașului este acoperit de un strat consistent de nea, oamenii care locuiesc la case respectă decizia locală și astăzi au îndepărtat zăpada chiar și de două ori. “Ninge foarte tare. Prima dată, am curățat zăpada la ora 16.00, dar acum seara, trotuarul a fost acoperit, din nou.

Mă simt responsabil să mă achit de datoria pe care o am față de cei care trec pe Strada Castanilor din frumosul cartier Muncitoresc”, spune Octavian Vlădescu, un tânăr de 30 de ani. Acesta nu se teme de amenzile pe care le-ar putea aplica inspectorii de la Primărie, ci de faptul că oamenii ar putea aluneca și accidenta în fața casei sale. “Este foarte periculos și, dacă nu esti atent, riști să cazi și să te lovești. Nu vrem să ne simțim vinovați de o potențială accidentare”, a spus Florin Vlădescu.