UPDATE Atenție, turiști! Drumul care leagă Prislop de Semenic este închis

Membrii Comandamentului de Iarnă din cadrul Consiliului Județean Caraș-Severin au luat decizia să închidă temporar drumul spre Semenic, din cauza viscolului. Pentru că șoferii și-ar putea pune viața în pericol dacă s-ar aventura la drum, membrii comandamentului au solicitat poliției închiderea circulației.

UPDATE ORA 14.41 Telescaunul este funcțional
Operatorii de turism de pe Muntele Mic au decalrat în urmă cu doar câteva momente, pentru Cotidianul Online “Express de Banat”, că administratorii telescaunului l-au pornit în urmă cu doar câteva momente. Aceștia au precizat că cei 300 de turiști care au stat de azi dimineață la baza muntelui, vor putea în sfârșit să ajungă în cabane la căldură, iar toată lumea este fericită. Cu toate acestea, ei cred că drumul de la telescaun pe munte ar trebui pus în funcțiune cât mai repede.

UPDATE ora 12.33 Telescaunul spre Muntele Mic a fost oprit
După ce în urmă cu jumătate de oră, autoritățile au închis drumul spre Muntele Semenic, polițiștii cărășeni informează acum că nici telescaunul care duce spre Muntele Mic nu mai este funcțional. “Recomandăm cetățenilor să evite deplasarea spre aceste zone“, a spus Ancuța Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin

UPDATE ORA 12.00 Drumul spre Semenic este închis

„În conformitate cu legea, în cazuri de urgenţă, când starea timpului impune închiderea circulaţiei rutiere pe un sector de drum pentru a se evita producerea unor evenimente grave ce ar putea periclita viaţa participanţilor la trafic, se poate opera închiderea circulaţiei cu instalarea mijloacelor de semnalizare corespunzătoare şi a informării participanţilor la trafic”, potrivit Comandamentului de Ianră din cadrul DADPP a Consiliului Județean Caraș-Severin.

În acest sens aceștia au solicitat acordul pentru închiderea drumului judeţean DJ 582E, pe tronsonul Prislop (DJ 582 km 30+6300) – Staţiunea Semenic, km 0+000 – 9+000, începând cu data de 03.02.2012, ora 12,00 până la îmbunătăţirea condiţiilor meteorologice.

Direcţia de Administrarea a Domeniului Public şi Privat a judeţului Caraş-Severin în calitate de administrator al drumului, va lua toate măsurile necesare în ceea ce priveşte instalarea mijloacelor de semnalizare corespunzătoare şi a informării participanţilor la trafic.